Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cycling 14 met Evenepoel, Giro, Wilier vs. Pinarello, koffie …

Het mei-/juninummer van Cycling ligt nu in de winkel, met als blikvangers: Evenepoel, Giro d’Italia, Filippo Ganna, Wilier Filante SLR vs. Pinarello Dogma F12, Service-course van Trek-Segafredo, 14 koerskoffies geproefd met Jelle Wallays, verkenning van de Baloise Belgium Tour met Gianni Vermeersch, Anna van der Breggen, en nog veel meer!

Mei is de Giromaand, dus was een vooruitblik in vijf essentiële vragen onvermijdelijk, maar we ontrafelen ook de negentigjarige geschiedenis van de roze trui, keren terug naar de Giro van 1951, zoeken de man achter Filippo Ganna en praten met een ongeduldig trappelende Remco Evenepoel. Twee op en top Italiaanse fietsen konden niet ontbreken, dus testen we de bolides van Astana en Ineos Grenadiers, de Wilier Filante SLR en de Pinarello Dogma F12 X-Light.

Koerskoffies proeven met Jelle Wallays. (foto: David Stockman)

Koffie is niet alleen onlosmakelijk verbonden met Italië maar ook met de koers. We trokken met Jelle Wallays en topbarista Jeroen Vanhove naar Limarc in Eke om 14 wielerkoffies te proeven en alle geheimen achter de perfecte espresso en cappuccino te ontdekken. Ook de vraag hoe cafeïne jouw fietsprestatie beïnvloedt, gingen we niet uit de weg.

Trek-Segafredo heeft een koffiemerk als sponsor, maar wij waren vooral geïnteresseerd naar de verborgen pareltjes die we konden aantreffen in hun service-course in Deinze. We gingen er op ontdekkingstocht met operations manager Elke Weylandt en mecanicien Kevin Oliveira.

Verder: Kopvrouw Anna van der Breggen, verkenning van de openingsrit van de Baloise Belgium Tour met Gianni Vermeersch, een fotografische terugblik op de voorjaarsklassiekers, de kijk van onze koerswatchers, Israel Start-Up Nation-ploegleider Rik Verbrugghe, de column van Oliver Naesen, het favoriete materiaal van revelatie Arjen Livyns, tests van koerswielen en sportvoeding, en nog veel meer!

Het mei-/juninummer van Cycling is nu verkrijgbaar in de winkel, HIER te koop via de webshop, of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!