Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cycling.be – Alpha Motorhomes sluit glansrijk veldritseizoen af met 106 overwinningen

Het veldritseizoen 2016/2017 zit er officieel op. Tijd dus voor ieder team om de eindbalans op te maken. Voor Cycling.be - Alpha Motorhomes kleurt die in ieder geval zeer rooskleurig. Met 106 overwinningen en enkele titels kunnen zij spreken van een meer dan geslaagd seizoen.

De renners en rensters van Cycling.be – Alpha Motorhomes kunnen met een fier en tevreden gevoel terugkijken op de voorbije crosswinter. Liefst 106 keer stond een pupil van het team op het hoogste schavotje. “Tel daarbij nog de vele selecties die onze renners verwierven voor Wereldbekermanches, het Europees– en wereldkampioenschap en je kan spreken van een seizoen om in te kaderen”, aldus Patrick Bellon.

In die kampioenschappen liet het team zich opmerken, door onder andere de straffe prestaties van junior Timo Kielich, die zowel op het Europese als het Belgische kampioenschap de bronzen medaille in de wacht wist te slepen. Op het WK werd de jonge Limburger knap 7de.

Ook bij de dames was er eremetaal op de kampioenschappen. Shirin Van Anrooij legde beslag op de derde plaats bij het Nederlands kampioenschap voor dames nieuwelingen. Haar oudere zus Lindy deed hetzelfde, maar dan bij de beloften.

Naast de mooie ereplaatsen wist het team ook enkele truien in de wacht te slepen. Bij de LRC-jeugd (een nevenbond van de Belgische wielerbond) behaalde het team zowel de Europese – als ook de wereldtitel met Jente Michiels.

“Na al dat harde werk in de winter mag de riem er nu even af. Onze wegrenners zijn wel al aan hun voorbereidingswedstrijden gestart. In april volgt er dan nog een stage in Mallorca, om de conditie nog wat extra aan te scherpen. Maar voor nu willen we, uit naam van het ganse bestuur, trainers, medewerkers en supporters de sponsors bedanken voor al hun steun om dit mede mogelijk te maken.”