Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cycling Tour vaart voort onder vlag van Proximus Cycling Challenge

De Cycling Tour-tochten die je kende, zoals Omloop van Vlaanderen, Tour de Namur of La Chouffe Classic, zullen vanaf nu terug te vinden zijn op de kalender van de Proximus Cycling Challenge. De kwaliteit blijft even hoog, alleen de naam verandert én je krijgt nog meer tochten.

Flanders Classics en Golazo, respectievelijke organisatoren van de eerdere Proximus Cycling Challenge en Cycling Tour, rijden vanaf nu zij aan zij in de grootste fietsclub van ons land: Peloton. Samen presenteren ze jou dus een volledig vernieuwde Proximus Cycling Challenge-kalender.

Die biedt voor ieder wat wils, het hele jaar door.

In 2018 staan opnieuw 15 tochten op de agenda, van maart tot en met september. Je krijgt terug, zoals je gewoon bent, een gevarieerd programma waar iedereen aan z’n trekken komt: van de beginnende fietser tot de geoefende wielertoerist.
Wie Proximus Cycling Challenge (PCC) zegt, denkt meteen aan de prachtige parcours, een unieke beleving en een gemoedelijke sfeer. Het succesrecept van voorheen blijft in ieder geval behouden: uitgebreide bevoorradingen, prima uitgepijlde omlopen, technische assistentie onderweg, keuze uit verschillende afstanden en heel wat leuke extra’s.

TOCHTEN IN HEEL BELGIË

Komend seizoen kun je met de PCC opnieuw de mooiste plekjes van het land aandoen, van de gekende hellingen in de Vlaamse Ardennen, over de vlakke wegen in het Meetjesland, tot stevige kuitenbijters in het zuiden van het land.
Regelmatige Cycling Tour-deelnemers zullen onder andere de La Chouffe Classic en de Peter van Petegem Classic herkennen op de nieuwe kalender, maar zullen zich vanaf 2018 ook kunnen uitleven tijdens enkele echte PCC-klassiekers zoals Landen – Trois-Ponts – Landen of de Serge Baguet Classic.

KALENDER 2018

Neem alvast je agenda even bij de hand want hieronder vind je de volledige Proximus Cycling Challenge. Binnenkort openen de inschrijvingen voor de eerste tochten, hou de website en Facebook-pagina dus goed in de gaten!

04.03: Ename Classic – Herzele

10.03: Omloop van Vlaanderen – Gent

15.04: Peter van Petegem Classic – Brakel

28.04: Grinta! Challenge – Doornik

05.05: Tour de Namur – Namen

12.05: Flèche de Wallonië – Spa

20.05: Tilff – Bastogne – Tilff

26.05: Landen – Trois Ponts – Landen

02.06: La Chouffe Classic – Houffalize

09.06: Serge Baguet Classic – Lierde

05.08: Cibel Fietsdodentocht – Bornem

11.08: Rochefort Classic – Rochefort

18.08: Géants des Ardennes – Angleur

16.09: Volvo Cycling Classic – Gent

30.09: Kwaremont Sluitingsprijs Cyclo – Bavikhove

Vind je de tocht die jij vorig seizoen reed niet terug?
Neem dan hier zeker ook eens een kijkje op de volledige “Peloton”-kalender!