Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cycling Vlaanderen zoekt officials

Cycling Vlaanderen startte recent een nieuwe campagne om mensen warm te maken om official te worden. De federatie trekt met een promotour door Vlaanderen in de hoop om zo hun huidige aantal van 220 officials te doen groeien.

Cycling Vlaanderen kampt vandaag met een vergrijzing bij zijn officials. Dat schept een probleem want tenslotte maken officials de koers. Zonder hen geen wedstrijden, geen winnaars, geen jeugdrenners die doorgroeien tot profrenner…

“We proberen al een tijdje meer officials aan te spreken. Hoe meer, hoe liever. Momenteel zijn er zo’n 220 officials bij ons actief. Onder hen ook een twintigtal vrouwen. Met het oog op de toekomst van onze sport richten we ons extrahard op het zoeken naar jonge enthousiastelingen!”, aldus Massimo van Lancker, Sporttechnisch coördinator competitie.
 
Met de ‘Ik word official‘-campagne en de #WijMakenDeKoers-Facebookgroep plaatst Cycling Vlaanderen zijn huidige officials en wat ze doen in de kijker om zo wielerfans te overtuigen om zelf ook onderdeel te worden van deze groep. De Facebookgroep, banners, video’s en testimonials moeten het beeld op de officials en hun vak verbeteren en mensen overtuigen om deel te nemen aan één van drie infosessies in september en oktober. In die infosessies komt alles aan bod van wat je kan verwachten wanneer je official wilt worden. Dat gaat o.a. over de taken van een official, de doorgroeimogelijkheden en de instapvoorwaarden.