Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

“Dag cellulitis, hallo strakke benen!”

Handboek voor fietsende vrouwen staat vol met wielrentips en smeuïge anekdotes. Toerfietsster Nynke de Jong en profwielrenster Marijn de Vries zetten alles op een rijtje en geven antwoord op de meest uiteenlopende vragen.


Vrouw & fiets, handboek voor de fietsende vrouw (foto: marijndevries.nl)
Nynke de Jong is tekstschrijfster en columniste en geniet het meest van haar fiets tijdens toertochten met vriendinnen. Marijn de Vries is een Nederlandse journaliste en schopte het op haar dertigste tot profwielrenster. Momenteel rijdt ze bij AA Drink/Leontien.nl Cycling Team.

“Vrouwen fietsen anders dan mannen. Wij kletsen graag, hebben geen zin om bij elk plaatsnaambord onderweg een sprintje te trekken en voelen er al helemaal niks voor om urenlang op internet uit te zoeken welke wielen en welke frames het beste zijn. Wielrennen moet vooral leuk zijn, vinden wij. Je bent lekker buiten. Je komt nog eens ergens. Je boekt snel vooruitgang. En vooral: zeg maar dag tegen je cellulitis en hallo tegen je waanzinnig strakke bruine benen.”

De dames komen met do’s en don’ts, vertellen heerlijke, typerende anekdotes en winnen advies in bij professionals als Leontien van Moorsel en Marianne Vos om antwoord te kunnen geven op de meest uiteenlopende vragen. Vrouw & fiets, is een onmisbaar handboek voor de fietsende vrouw en ligt vanaf woensdag in de winkel!