Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dan Martin krijgt pandafiets

Toen Dan Martin in 2013 Luik-Bastenaken-Luik won, zorgde hij voor een van dé wielerbeelden. Al was vooral de als panda verklede man die hem achtervolgde daarvoor verantwoordelijk. Dat pandathema werd vermengd met de Ierse roots van Martin tot een knap design voor zijn Specialized S-Works Tarmac

“Het thema voor de fiets was een combinatie van “Luck of the Irish” (een spreekwoord in de VS dat betekent dat iemand op het juiste moment op de juiste plaats is) en zijn bekende achtervolgingsscène door een panda tijdens Luik-Bastenaken-Luik 2013“, zei Ron Jones, Lead Road Designer bij Specialized.

De renner van Etixx – Quick-Step, toen nog bij Garmin-Sharp, werd toen achtervolgd door een man verkleed als een panda, terwijl hij aan het strijden was voor de zege in La Doyenne. Sindsdien is de panda synoniem geworden voor Dan Martin en zijn steun aan het World Wide Fund for Nature (WWF).

Charlotte Bagg, woordvoerder voor Team Panda zei: “We zijn zo blij om Daniel aan boord te hebben in steun voor Team Panda. Hij is een fantastische motivatie voor onze ongelofelijke supporters die iets extra doen om geld op te halen voor WWF – zeker onze fietsers in het Prudential RideLondon-event binnenkort, die zo geïnspireerd zijn door Daniels succes en zijn wijze woorden.”

Als een eerbetoon aan Ierland kreeg de witte basiskleur van het frame een parelgroene toplaag die, naargelang de lichtinval, een smaragdgroen accent aan de vorm van het frame geeft. Daarnaast zijn er de klavertjes vier, die geluk brengen, afgelijnd met de Ierse vlag, om Martins nationale titels te benadrukken. De panda siert de bovenbuis om zijn liefde voor deze vredevolle, harige reus te vieren.

“Ik hou echt van het design van de fiets”, zegt Martin zelf. “Het is cool, de kleuren zijn subtiel maar perfect. Het toont mijn engagement aan het WWF. De samenwerking met hen startte in 2013, toen ik de koers won en een fan, verkleed als panda, me achtervolgde op de slotklim. Nu ben ik ambassadeur van Team Panda, wat deel uitmaakt van WWF UK. Ik help hen om geld in te zamelen voor hun inspanningen om diersoorten te beschermen en dat maakt me echt trots. Ik was een beetje verwonderd toen ik vernam dat Specialized deze fiets zou maken. Ik ben blij omdat het me leuke herinneringen geeft. Ik ben er zeker van dat ik de hele wedstrijd zondag zal denken aan de keer dat ik won. Deze keer zal ik het zijn die de panda zal achtervolgen.”