Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De allereerste Cervélo

Cervélo zag het daglicht in 1995 toen twee ingenieurs, Gerard Vroomen en Phil White, besloten om de kennis die ze hadden opgedaan met het ontwikkelen van snelle aerodynamische fietsen op de markt te brengen. De allereerste verwezenlijking, de Baracchi, is binnenkort te zien op Bike Motion.


De Cervélo Baracchi. (foto cervélo)
De grote doorbraak voor Cervélo kwam toen een Italiaanse wielerprof zich realiseerde dat zijn framesponsor niet de benodigde expertise had om een aerodynamische tijdritfiets van top niveau te maken. Hij benaderde Gerard Vroomen en vroeg om voor hem de snelst mogelijke fiets te ontwikkelen.

Met behulp van een team ingenieurs, werd er een geheel nieuwe fiets ontwikkeld. Het moest een fiets worden die onverslaanbaar was op het gebied van aerodynamica en toch niets te wensen over liet op het gebied van stijfheid en gewicht. Het moest een unieke fiets worden, speciaal voor deze renner.

Het resultaat was een op alle vlakken radicaal andere fiets, de Cervélo Baracchi. De fiets testte extreem goed op het gebied van aerodynamica, maar ook op gebieden als stijfheid, rijeigenschappen en comfort scoorde dit frame uitstekend.

De Baracchi, de eerste fiets van Cervélo, is samen met de gehele nieuwe Cervélo collectie te zien op Bike Motion.