Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De eerste Giro van Alpecin-Fenix

Het winnen van de EuropeTour heeft toch zo zijn voordelen. Alpecin-Fenix mag dan wel geen WorldTour-ploeg zijn, de Belgische formatie verwierf door die winst een gegarandeerde startplaats in de Giro d’Italia. De ploeg hoopt vooral met Tim Merlier in de sprintetappes te scoren.

De meeste renners van het Belgische team maken ook meteen hun debuut in een grote ronde. Enkel Louis Vervaeke (27) heeft wat ervaring. Hij reed drie keer de Giro en eenmaal de Vuelta. Voor de massasprints zijn alle ogen gericht op Tim Merlier. De Kortrijkzaan wist dit seizoen al drie wedstrijden te winnen. Na zeges in Le Samyn, de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré en de Bredene Koksijde Classic kan hij met sprintsucces in Italië zijn seizoen nog meer kleur geven. Zoals gewoonlijk kan Merlier ook in Italië rekenen op zijn immer snelle sprinttrein.

Alpecin-Fenix zakt natuurlijk niet af naar de Ronde van Italië louter om te sprinten. De ploeg beschikt over genoeg vrijbuiters die hun kans kunnen wagen in de meer geaccidenteerde etappes. Denk maar aan renners als Dries De Bondt, Oscar Riesebeek en zeker Gianni Vermeersch. Die laatste ontpopte zich in het klassieke voorjaar als superhelper voor Mathieu van der Poel en reed ook zelf aardige uitslagen. De jacht op een zege opent op 8 mei in Turijn (en eindigt 30 mei in Milaan).

De volledige selectie:

Dries De Bondt (BEL)
Jimmy Janssens (BEL) Alexander Krieger (DUI)
Senne Leysen (BEL)
Tim Merlier (BEL)
Oscar Riesebeek (NED)
Gianni Vermeersch (BEL)
Louis Vervaeke (BEL)