Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Gendt en Bakelants: afspraak in de aanval

De Tour de France is nog maar vier dagen ver en Thomas De Gendt trekt al in de aanval. Misschien kan de Belg die de hele wielerwereld al eens verraste in de Giro dat ook in de Tour overdoen? Cycling.be sprak aan de vooravond van de Tour met De Gendt en zijn compagnon de route Jan Bakelants.

Ze zijn van hetzelfde bouwjaar, werden op hetzelfde moment prof bij dezelfde ploeg, hebben met Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch dezelfde trainer en hebben bovenal hetzelfde motto: aanvallen! Met Thomas De Gendt en Jan Bakelants hebben wij Belgische wielerfans alvast twee goede redenen om tussen 4 en 26 juli aan de buis gekluisterd te zitten. “Als alles meezit, kan ik winnen op Alpe d’Huez.”

In hun jeugdjaren vochten ze duels op het scherpst van de snee uit, maar later, bij de junioren, werden ze ploegmaats. Samen werden ze ook prof onder de vleugels van Walter Planckaert bij Topsport Vlaanderen. Dat schept een band tussen de twee mannen geboren in het magische sportjaar 1986, waarin de Rode Duivels de halve finale op het WK voetbal haalden en waarin ook kleppers als Niels Albert en Vincent Kompany het levenslicht zagen.

De rivaliteit van vroeger is al lang verdwenen. “Jan is iemand met wie ik geregeld een praatje sla, ook buiten de koers”, knikt De Gendt. “Hij zou ook een goede bondgenoot kunnen zijn. Stel dat we samen in de ontsnapping zitten, dan weet ik wat ik aan hem heb …”