Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De ideale voedingsstrategie voor de Greg Van Avermaet Classic!

Rijd jij nu zaterdag 13 mei de Greg Van Avermaet Classic en wil je met een optimale energievoorraad aan de voet van de Muur of de Berendries staan? Ontdek het Enervit-voedingsschema en laat je niet langer verrassen door de man met de hamer.

Nu zaterdag 13 mei staat met de Greg Van Avermaet Classic de derde tocht van de Continental Cycling Heroes Tour op het programma. Greg daagt je er uit op zijn favoriete trainingsparcours in de Vlaamse Ardennen met o.a. de Muur Van Geraardsbergen, La Houppe en de Berendries. Je kunt er kiezen uit een tocht over 75, 116 of 150 kilometer en speciaal voor jonge kinderen en families ‘Greg’s kids & family ride’ van 35 km. Na afloop krijgt iedere deelnemer een flesje Kwaremont-bier.

Maar hoe jij op een ideale manier moet eten tijdens de middellange afstand van 116 km zie je in de afbeelding bovenaan dit artikel: een half uurtje voor de start een Enervit Pre Sport Jelly, na 33 km een Enervit Competition Bar en na 45 km een Enervit Energy Gel, wat je herhaalt op km 55 en 60, om dan op km 75 en 85 over te schakelen op een Enervit Liquid Gel. Afsluiten na de tocht doe je met een Recovery Drink binnen het half uur na het finishen.

Uiteraard zal onze hero Greg Van Avermaet zelf aanwezig zijn. Wil jij graag met hem meerijden? Afspraak om 8u30 aan de start voor een rit van 150km!

Nog niet ingeschreven? Geen enkel probleem! Maak het jezelf gemakkelijk en spaar de dag zelf tijd uit door je vooraf online in te schrijven tot vrijdagavond 12/05 23u59. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk bij een van de medewerkers.