Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De krankzinnige wattages van Van der Poel

Wie de eindsprint van Mathieu van der Poel gezien heeft op de Via Santa Caterina, had al in de mot dat zijn wattages majestueus waren. De wielerwereld wachtte ongeduldig af tot de bekendmaking van het cijfermateriaal. The wait is over!

De laatste 90 minuten rijdt Van der Poel maar liefst 439 watt (genormaliseerd vermogen). Een cijfer dat zelfs de sterkste profrenners jaloers maakt. Op de laatste grindsector plaatst de Nederlander zijn ultieme aanval, aan 738 watt gemiddeld, resulterend in een kopgroep van drie met Egan Bernal en Julian Alaphilippe. Om dan na zo’n inspanning nog eens gedurende 20 seconden 1004 watt gemiddeld (!) te knallen op de laatste helling is simpelweg buitenaards. We moeten toegeven dat we dan nog eens benieuwd waren naar zijn absolute piekvermogen tijdens die ultieme rush. Gelukkig heeft Mathieu ook zijn gegevens op Strava gegooid, waar we konden zien hoeveel KOM’s hij heeft behaald én dat hij 1362 watt uit zijn benen schudde toen hij Alaphilippe achterliet.

Ook wielerjournalist Thijs Zonneveld komt niet verder dan ‘insane’ en ‘dubbel insane’.

We dagen je uit tijdens je eerst volgende rit eens voluit te gaan en te zien waar je wattages stranden. Kom je in de buurt?