Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Merida van Vincenzo Nibali

Girowinnaar Vincenzo Nibali rijdt volgend seizoen voor Bahrain Merida Pro Cycling Team. Zoals je uit de ploegnaam kunt afleiden, rijden ze met Merida, maar voor de eerste ploegstage werden die nieuwe fietsen al aan het publiek voorgesteld. Bekijk hier het resultaat.

Nibali zal samen met de wel heel snel uit zijn pensioen teruggekeerde Joaquim Rodriguez een van de leiders van het nieuwe team zijn. Andere topnamen zijn Giovanni Visconti, Ion Izagirre, Borut Bozic, Grega Bole, Sonny Colbrelli, Enrico Gasparotto, Heinrich Hausslier, Javi Moreno, Ramunas Navardauskas en Kanstantsin Siutsou. Ook Antonio Nibali, het jongere broertje van, tekende bij de ploeg.

Bij hun samenkomst in het Kroatische Porec werden meteen ook de fietsen voorgesteld. Carbongigant Merida komt over van Lampre-Merida, dat een Chinees team wordt en met Colnago rijdt (zie link onderaan), en levert de Scultura-klimfiets en Reacto-aerofiets voor de wegwedstrijden. SRM levert de carbon crankstellen met vermogensmeter, Shimano de schakel- en remonderdelen, FSA de opbouwdelen, Fulcrum de wielen, Elite de bidonhouders en trainers, Sportful de kleren, Sidi de schoenen en Rudy Project de helm en bril.