Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De nieuwe Specialized Venge… en meer! (VIDEO)

Vorige week lekten de eerste beelden van de nieuwe S-Works Venge. Specialized stelt zijn spectaculaire, nieuwe aerofiets nu ook officieel voor, maar er is meer... Bekijk het filmpje hier!

Specialized legt eerst de achterliggende gedachte uit: “We kennen allemaal het gezegde “tijd is geld”. De echte betekenis van deze spreuk is eigenlijk iets genuanceerder; tijd is onbetaalbaar. De seconden tikken voortdurend weg en tijd terugwinnen is eigenlijk onmogelijk. Maar wat als rijders tijd kunnen winnen, terwijl ze doen waarvan ze houden? Wat als een gemiddelde rit opeens vijf extra minuten oplevert? Toen we in 2013 onze Win Tunnel bouwden, hadden we niet alleen als doel om rijders echte aerodynamische voordelen te bieden. We wilden een nieuwe standaard in fietsaerodynamica definiëren. We wilden de grenzen verleggen en rijders zoveel voordeel bieden, dat ze niet alleen de wind te slim af zijn, maar ook de tijd. Na jarenlang keihard te hebben gewerkt, durven we te stellen dat we onze eigen verwachtingen dubbel en dwars hebben overtroffen.”

“We hebben vijf revolutionaire producten ontwikkeld, die samen een compleet aerodynamisch systeem vomen: de S-Works Venge ViAS, de Roval CLX64 met S-Works Turbo banden, het S-Works Evade GC Skinsuit, de S-Works 6 schoenen en de S-Works Evade helm. In vergelijk met een standaarduitrusting is de gemiddelde rijder met deze producten over 40 kilometer gemiddeld ruim vijf minuten sneller.”

VENGE VIAS

Elke buisvorm, stroomlijn en ontwerpkeuze is geboren in Specializeds ‘Win Tunnel’ en is erop gericht om de Venge nog sneller te maken. Uitvoerig onderzoek in de Win Tunnel heeft ervoor gezorgd dat de S-Works Venge ViAS over 40 kilometer 120 seconden sneller is dan een Tarmac SL4. Het Rider-First Engineered frame en voorvork (elke maat is apart ontworpen als aparte fiets, red.) garanderen consistente prestaties, ongeacht de framemaat. De zijdelingse stijfheid van de voorvork is met 30% verbeterd, zodat de fiets zich scherper en preciezer laat sturen.

De Zero-Drag Brakes, de eigen geïntegreerde remmen die de voorvork en onderbuis naadloos lijken te verbinden, zorgen voor de perfecte mix tussen aerodynamica en remkracht. De remmen veroorzaken geen extra luchtweerstand en bieden de best mogelijke remkracht en modulatie. De voorrem is direct in de stroomlijn van de voorvork geplaatst, terwijl de achterrem door de zadelbuis en bidon uit de wind wordt gehouden.

Maar om een compleet zicht te krijgen op de nieuwe fiets, moet je zeker het filmpje bovenaan dit artikel bekijken. De Venge ViAS is zeer beperkt beschikbaar vanaf augustus 2015.

STUUR

Aerodynamische prestaties gaan niet ten koste van pasvorm. Om een optimaal aerodynamisch profiel te bereiken, is de Aerofly ViAS cockpit voorzien van een -17 graden stuurpen. Deze agressieve positie wordt uitgebalanceerd door het Aerofly stuur, dat met 25 mm omhoog loopt. We hebben onze eigen balhoofdlagers en spacers ontwikkeld om de rem- en schakelkabels intern weg te werken, waardoor de bekabeling nergens wordt blootgesteld aan de wind.

WIELEN

De CLX 64 is Specializeds snelste wiel-/bandsysteem ooit ontwikkeld. De wielset is ontworpen in onze Win Tunnel en is optimaal afgestemd op de snelste banden ter wereld, de S-Works Turbo. Cycling.be kon begin dit jaar de nieuwe wielen al kort testen en was onder de indruk van de stijfheid van de hoge wielset, maar ook de remkracht en stabiliteit bij alle windomstandigheden.

SKINSUIT

Slecht passende kleding resulteert in losse, wapperende stof en uiteindelijk in verloren secondes. Om dit te voorkomen is het S-Works Evade GC Skinsuit verkrijgbaar in elf verschillende maten. Naadloze mouwen bieden optimaal comfort en verbeterde aerodynamica. Een volledige rits aan de voorzijde komt het gebruikersgemak en het comfort van het skinsuit ten goede. In vergelijking met een shirt en broek bespaart het S-Works Evade GC skinsuit 96 seconden over 40 kilometer.

SCHOENEN EN HELM

De Powerline carbon buitenzool van de S-Works 6 schoen is asymmetrisch vormgegeven en beschikt met een Stiffness Index van 13.0 over de stijfste zool in ons assortiment. Het PadLock hielsysteem combineert een taps-toelopende hielcup met spuitgegoten pads om de voet op zijn plek te fixeren.Wetenschappelijk getest door het Boulder Center for Sports Medicine om acceleratie en piekvermogen ten opzichte van zijn voorganger te verbeteren. De Evade-helm kenden we natuurlijk al.