Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Rosa viert 60ste verjaardag in stijl

In 2013 viert De Rosa zijn 60ste verjaardag. Om dat in stijl te doen, bouwt het Italiaanse merk 60 x 4 limited edition fietsen. Je herkent ze aan de speciale blauwe kleur en de aanduiding 'Sessanta'.

De Rosa is een gevestigde naam als het aankomt op exclusieve Italiaanse fietsen. Ugo De Rosa was trouwens de man die Eddy Merckx leerde fietsen bouwen na zijn koerscarrière. Nog steeds kun je er fietsen op maat laten bouwen, en dat in de vier framematerialen: carbon, aluminium, titanium en staal. Het bedrijf is nog altijd een charmante familiezaak.

De ‘Sessanta’ Black Label moet hiervan het ultieme bewijs zijn. Daarom komt deze speciale uitvoering er in de vier materialen. Telkens 60 exemplaren worden ervan gemaakt. Ze zijn enkel verkrijgbaar als volledige fiets, met Campagnolo Super Record (mechanisch of elektronisch) en Campagnolo Bora Ultra Two wielen. Het bijbehorende prijskaartje moet je er wel bij nemen… Maar, in die prijs zit wel een reis naar en een rondleiding in de fabriek in Italië inbegrepen.

Wie zich geen dergelijke uitspattingen kan permitteren, kan misschien investeren in een bijpassende paarsblauwe outfit van De Rosa Sessanta aan 189,26 euro.