Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De weerman en de afwezigen kregen ongelijk

Ondanks de slechte weersvoorspellingen daagden toch 1700 dapperen op voor de Cyclo Sprint Classic. Geen van hen kon evenwel de tijd van de Vlo op het circuit Zolder kloppen. De regen bleef wel uit.


Het was trekken en sleuren op de Keutenberg. (foto alain buyck)


550 mensen hadden zich vooraf weten in te schrijven en daar kwamen nog een stuk of 1200 deelnemers bij die niet naar de slechte voorspellingen van de weermannen hadden geluisterd. Die waarschuwingen bleken trouwens onterecht, want er viel geen spatje regen. Enkel de wind zorgde ervoor dat de fietsers wat extra vermogen moesten ontwikkelen.

Vermogen had je ook nodig om de tijd van de Vlo aan te vallen. Enkelen raakten onder de zes minuten, maar iedereen brak toch zijn tanden stuk op de 5’13” van de mysterieze Vlo. De wind werd ingeroepen als de reden voor het “falen”, terwijl anderen ridderlijk toegaven dat het een heel moeilijk te kloppen tijd is.

De meeste recreanten wilden weleens proeven van de uitstap naar Nederlands Limburg en kozen voor de twee langste afstanden van 155 en 185 kilometer. Isabelle Beckers had de 155 voor haar rekening genomen en gaf toe dat ze had afgezien. “De streek rond Zolder ken ik goed, maar rond Valkenburg kom ik niet zo vaak. Daardoor was het een heel mooi parcours. De heuvels ginder maken het natuurlijk lastig en de wind deed de rest van het werk.”

Bij aankomst op het circuit had iedereen de mogelijkheid om een gloednieuwe Canyon, Merida, Cube, Museeuw of Zannata te testen. Velen bleven watertanden bij de aanblik van al dat blinkend carbon, maar sommigen onderworpen de bolides toch aan een grondige test. Achterna mochten ze dan thuis uitleggen waarom hun favoriete fiets die prijs toch wel waard is…