Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De weg naar de wielerdroom, het boek voor wie prof wil worden

Profwielrenner worden, het is de droom van vele jonge beginnende fietsers. Wielercoaches Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst van Energy Lab geven, samen met hun poulain Tim Wellens, bruikbaar trainingsadvies en tientallen concrete tips om het te maken tot profrenner.

Net zoals zo vele jongeren die beginnen met wielrennen, droomde ook Tim Wellens (Lotto-Soudal) van een carrière als profwielrenner.  Al van bij de miniemen wilde hij beter zijn dan alle anderen. Nu, zo veel jaren later,  is zijn droom uitgekomen en doet hij mee met de grote jongens.

Het verhaal van Tim Wellens, van kleine miniem tot topprof, vormt de rode draad in het boek van Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst. De wielercoaches van het wetenschappelijke trainingsbegeleidingscentrum Energy Lab, geven op basis van hun jarenlange ervaring bruikbaar trainingsadvies, voorbeelden van trainingsschema’s en tientallen concrete tips. Zo laten ze zien hoe de ideale trainingsweek eruit ziet en wat je als renner moet doen in de winter, hoe je een hartslag- en een vermogensmeter moet gebruiken en wat je best wel en niet eet voor, tijdens en na de training.

Daarnaast gaat er ook veel aandacht naar de specifieke zaken die vereist zijn in al de verschillende jeugdcategorieën, van aspirant tot belofte. Want wielrenner worden doe je niet alleen met de benen, maar ook met het hoofd. Daarover getuigt ook Tim Wellens in dit boek, dat nu al een plaats tussen de klassiekers verdient in de wielrennerij.