Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dierckxsens en Museeuw coaches in De Pedaalridders

Ludo Dierckxsens en Johan Museeuw zijn de twee wielerkampioenen die de leden van WTC Dafalgan-La Chouffe en Forza Picasso zullen voorbereiden op een sportieve uitdaging. VT4 volgt dit voorjaar de twee clubs.


Ludo Dierckxsens zal samen met Johan Museeuw de teams begeleiden (foto: belga)
In De Pedaalridders volgt VT4 dit voorjaar twee wielertoeristenclubs in hun voorbereiding op een grote sportieve uitdaging. Het is namelijk de bedoeling dat de renners een zware rit uit de Tour kunne rijden, met drie cols. 
 
De twee clubs zullen worden bijgestaan door twee wielerkampioenen met een groot palmares. Gisteren werd bekend gemaakt dat niemand minder dan Ludo Dierckxsens en Johan Museeuw de teams zullen begeleiden. Dierckxsens breit daarmee een vervolg aan zijn televisiecarrière, want na zijn niet onopgemerkte verschijning in De Ronde zal hij nu ook te zien zijn in dit nieuwe VT4-programma.

Dierckxsens krijgt wielerclub Forza Picasso uit Lochristi onder zijn hoede, Museeuw ontfermt zich over WTC Dafalgan-La Chouffe. “Het wordt een mooie tweestrijd. Want wij zijn alle twee kampioenen. Wij willen winnen. Wij hebben beiden die natuurlijke drang om de beste te willen zijn”, vertelt Dierckxsens in De Standaard. Dierckxsens heeft nog een hele weg voor de boeg, want Forza Picasso werd pas vorig jaar opgericht. “‘Ze hebben nog amper een fiets gezien. Momenteel zie ik mijn team nog niet boven geraken, maar ze zover krijgen, zou al een hele overwinning zijn. Ik hoop dat het lukt.”