![]() |
foto climbing for life |
Ook in de Franse Alpen heeft de ochtendstond goud in de mond. Om je maag voldoende tijd te gunnen om zich te legen en je bloedsuikerspiegel weer te laten normaliseren, ontbijt je best drie tot vier uur voor aanvang van de beklimming. Ongeveer één tot anderhalf uur voor de start kan je nog een kleine snack nemen, zoals een banaan, een energiereep of een granenkoek. Heb je last van zenuwen, voorzie dan wat meer tijd omdat je verbranding wat trager zal verlopen. Blijf wel voldoende drinken tot de start.
Je ontbijt moet rijk zijn aan koolhydraten en arm aan vet, eiwit en vezels. Kies iets dat gemakkelijk verteert en blijf vooral bij je vaste gewoonten: eet bijvoorbeeld geen pasta of rijst als ontbijt als je dat anders ook nooit doet! Eet ook niet té veel. Je hebt de laatste dagen immers al voldoende koolhydraten gestapeld. Een licht gevoel op je fiets is op dit moment het belangrijkste.
Naast de twee flanken van de Galibier kan je ook nog eens de Télégraphe en de Valmeinier bedwingen. Dat wordt dus een lange dag: reden genoeg om je klimmen goed in te delen. De trapfrequentie, intensiteit en gevoel zijn hierbij de drie belangrijkste parameters die je in de gaten moet houden.
Cyclo Sprint | |
![]() | Lees het volledige artikel, interviews met Peter Sagan, Leif Hoste en Julien Absalon, de ENECO Tour special, de mooiste foto’s van de Tour en sex(y) voor de wedstrijd Ine Beyen, een reportage over de Tourfietsen en nog veel meer in de nieuwe Cyclo Sprint, die vanaf dinsdag 2 augustus in de winkel ligt. |