Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit was Eurobike 2011

Eurobike maakte vorige week haar reputatie als één van 's werelds toonaangevendste fietsbeurzen opnieuw waar. Cycling.be leidt je nog eens langs de blikvangers van Europa's grootste fietsexpositie!


Meer dan 20.000 consumenten vonden de weg naar Friedrichshafen. (foto eurobike)
Het aantal exposanten was met 1.180 groter dan vorig jaar. Ruim 40.000 vakbezoekers uit meer dan 100 landen en 1.800 journalisten vonden de weg naar Friedrichshafen. Op de afsluitende zaterdag kwamen meer dan 20.000 consumenten naar Eurobike afgezakt.

Heel wat bezoekers dus in Friedrichshafen, maar er was ook minder goed nieuws. De standhouders – en met name de onderdelenfabrikanten, kloegen namelijk over een verminderd aantal bestellingen dat op de beurs gedaan werd, tot zelfs 30% minder.

Elektrische fietsen stonden opnieuw centraal op deze beurs. Daarnaast stonden ook elektronisch schakelen, trekking fietsen en multifunctionele kledij in de schijnwerpers in Friedrichshafen.

De volgende grote fietsbeurs in de buurt is Bike Motion in het Nederlandse Utrecht van 14 tot en met 16 oktober. Van 20 tot en met 22 januari slaat het fietscircus zijn tenten op op Velofollies in Kortrijk.

Cycling.be was erbij op Friedrichshafen. Overloop nog eens de blikvangers van de beurs: