Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dodelijke boobytraps gericht op Engelse MTB’ers

Fietsers in het Engelse Dovestone Reservoir hebben op de plaatselijke offroad-paden boobytraps ontdekt die hadden kunnen leiden tot dodelijke situaties. Zo waren er touwen tussen de bomen gespannen...

Op de website van het Oldham Mountain Rescue Team verscheen het bericht dat een aantal opzettelijke valstrikken zijn ontdekt rond de Chew Plantation, dicht bij Dovestone Reservoir (een recreatiegebied ten noordoosten van Manchester). Zwarte touwen waren tussen de bomen gespannen en op de landingszones na jumps en drop-offs waren grote, losliggende stenen gelegd. “Deze valstrikken kunnen dodelijke kwetsuren veroorzaken.” Het reddingsteam en de politie is dan ook op zoek naar de daders.

Dit is niet het eerste geval van dergelijke gevaarlijke hinderlagen. Op het fietspad tussen Bristol en Bath had eerder iemand al een waslijn over het pad gehangen, waardoor een fietser ten val was gebracht en zijn fiets werd gestolen.

De Engelse professionele mountainbikers Jack Reading en Tom Braithwaite trainen in het getroffen bikepark. Reading was dan ook geschokt: “Dit zou iemand kunnen doden – het is een schande! Ik kan dit niet begrijpen, want ik heb nog nooit een conflict gezien tussen fietsers en andere mensen die dit gebied benutten. Iedereen is altijd heel vriendelijk.”

Steve Penrice, uitbater van een lokale fietswinkel, zei: “Bikers halen hier snelheden tot 50 km/u in de afdalingen. Dergelijke valstrikken kunnen iemand onthoofden. Het is echt een zorgwekkende situatie. Tieners komen hier fietsen en ik mag er niet aan denken dat ook zij gewond zouden kunnen raken.”

Tim Mitchell, secretaris van de plaatselijke fietsclub Saddleworth Clarion Cycle Club, was vooral blij dat nog niemand gewond was geraakt, “maar dit zou hebben kunnen leiden tot een dode als iemand in een snelle afdaling tegen zo’n koord was gereden. Ik kan niet geloven dat iemand zoiets kan doen. Het is gevaarlijk en vooral ook jammer.”

Ook een woordvoerder van de politie gaf commentaar: “De politie van Oldham is door de bergreddingsploeg op de hoogte gebracht dat fietspaden rond het Dovestone Reservoir gesaboteerd zijn. We houden de situatie in de gaten.”