Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Donkere wolken boven Parijs-Roubaix

Een tweede jaar op rij geen Parijs-Roubaix? Wie had die vraag een paar jaar geleden in de mond durven nemen. Helaas komt die vraagstelling aardig dicht bij de realiteit aangezien de regio rondom Roubaix voor vier weken in lockdown moet en de bevoegde instanties ook niet al te positief zijn.

Hauts-de-France is de regio waarin de aankomstplaats van Parijs-Roubaix ligt en tevens een van de zestien regio’s in Frankrijk die sinds vrijdag in lockdown zijn gegaan. “Ik geef jullie een antwoord als de tijd daarvoor rijp is, maar op dit moment kunnen jullie het wel raden”, vertelde Michel Lalande, prefect van Hauts-de-France, in een uitzending van France Bleu Nord. Of hij optimistisch is richting 11 april? “De hemel ziet er nu minder blauw uit.”

Tweede jaar geen winnaar op de piste?

Anders dan heel wat andere klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen werd Parijs-Roubaix vorig jaar ook niet in het najaar gereden. Of dat dit jaar wel kan indien 11 april te vroeg komt, is een groot vraagteken. Topsport is tijdens de lockdown geen probleem in de regio. De verwachte opkomst van publiek is wel een struikelblok. Hierdoor kan de veiligheid niet gegarandeerd worden en dat is ook de oorzaak van de afgelasting van vorig jaar. Net zoals alle wielerfans hopen we met ons koershart dat Parijs-Roubaix dit jaar wel kan doorgaan, maar we mogen niet vergeten dat veiligheid en gezondheid primeren tijdens deze pandemie. Al kunnen we wel de kanttekening maken dat de kasseistroken en zelfs de velodroom in Roubaix perfect afgesloten kunnen worden. Veel zal dus ook afhangen van de goede wil van organisatoren en bevoegde overheden.