Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Drie veelbelovende nieuwkomers in Bianchi-gamma

Twee nieuwe racefietsen en één nieuwe mountainbike: dat is de zomeroogst bij het Italiaanse Bianchi. Zowel de Oltre XR4 Disc als de Infinito CV en de Methanol CV genieten van de voordelen van het vernuftige Countervail-carbon.
De Oltre XR4 Disc dient zich aan als een snelle, perfect bestuurbare en aerodynamische racefiets. Bij de creatie van dit nieuwe paradepaardje verenigde Bianchi zijn aerodesign met superieure schrijfremprestaties. Precisie en controle zijn de ordewoorden, waardoor je zowel bij regen als zonneschijn de perfecte lijnen kan rijden aan de optimale snelheid. De Bianchi-ingenieurs verfijnden en optimaliseerden het 990 gram zware frame (maat 55) en de 420 gram zware vork aan de hand van Computational Fluid Dynamic (CFD). Ze zijn bovendien zo ontworpen dat ze bredere banden toelaten, met het oog op een groter rijcomfort en een betere grip. Ook het Metron 5D ACR-stuur met volledig geïntegreerde bekabeling is ontwikkeld in functie van een minimale luchtweerstand. De performante schijfremmen en het cleane uiterlijk zijn de spreekwoordelijke kersen op de taart.
detail
   
De Oltre XR4 Disc dient zich aan als een snelle, perfect bestuurbare en aerodynamische racefiets.

Met de Infinito CV Disc heeft Bianchi sinds kort een ideale fiets voor wedstrijden of Gran Fondo’s in huis. De uithoudingsspecifieke geometrie van het 950 gram zware frame (maat 55), de langere liggende achtervork, de hogere balhoofdbuis, de carbonnen zadelpen met aanpasbare zadelklem: alles is gericht op een minimale belasting van het lichaam, een optimalisatie van de fietshouding en een groter rijcomfort. De Infinito CV Disc is bovendien compatibel met banden die tot 32 mm dik kunnen zijn en het Metron 5D aero-stuur dat ook de Oltre XR4 Disc siert. Dankzij de Flat Mount-schijfremmen kom je indien nodig uiterst snel en accuraat tot stilstand.

detail
Met de Infinito CV Disc heeft Bianchi sinds kort een ideale fiets voor wedstrijden of Gran Fondo’s in huis.

Tot slot is er de Methanol CV, een gloednieuwe mountainbike die beschikbaar is in RS- en S-versie. Via ‘after-shock control’ elimineert hij de vibraties die na een impact door de vering passeren. Dit komt de rijkwaliteit sterk ten goede. De renners van Team Bianchi-Countervail, waaronder Stephane Tempier en Marco Aurelio Fontana, droegen actief bij aan de ontwikkeling van de Methanol CV. De RS-versie sluit geen compromissen en profileert zich als een ware racemachine. De vernieuwde framevorm en -structuur is lichter (940 gram in maat 43) en verbetert de stuurrespons en -nauwkeurigheid. De geometrie is geoptimaliseerd om snellere, ruigere tracks met scherpe bochten en steile afdalingen aan te kunnen. De Methanol CV S is het toegankelijkere, maar nog steeds zeer performante broertje van de RS. Zowel de RS- als de S-versie zijn compatibel met banden van maximaal 58 mm breed.

detail
   
De geometrie van de Methanol CV is geoptimaliseerd om snellere, ruigere tracks met scherpe bochten en steile afdalingen aan te kunnen.

De Oltre XR4 Disc, de Infinito CV en de Methanol CV zijn sterk verschillend, maar hebben toch één belangrijk ding gemeen. De frames en de vorken zijn stuk voor stuk vervaardigd met behulp van het Bianchi CV System, dat gebaseerd is op het gebruik van het gepatenteerde Countervail-carbonmateriaal. Dit laatste dempt 80 % van de vibraties dankzij de speciale vezelarchitectuur en de combinatie van structureel carbon met visco-elastische hars. Tegelijkertijd bevordert het de stijfheid en de sterkte. Kortom: een unieke win-winsituatie die Bianchi maar al te graag uitspeelt bij de ontwikkeling van nieuwe modellen.