Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

DT Swiss introduceert Spline One

DT Swiss stelde op het Amerikaanse Sea Otter festival drie versies van de nieuwe Spline One wielen voor. Bredere velgen, tubeless ready, licht gewicht en een aantrekkelijke prijs zijn enkele kenmerken.

De Spline One wielen hebben een nieuw velgprofiel dat breder en lichter is, maar toch een lange levensduur belooft. De profielen zijn aangepast volgens de wieldiameter en het toepassingsgebied. De velg is aan elkaar gelast op een manier zodat de las bijna naadloos lijkt maar toch sterk is. De velgen zijn geanodiseerd om ze sterk en langer mooi te houden. Alle wielen zijn ’tubeless ready’, dus je moet enkel tubeless velglint te gebruiken.

Het ‘Pro Head Reinforcement System’ (PHR-systeem) is ontworpen om de krachten op de velg beter te verdelen door een groter en ronder contactoppervlak. De spaak kan draaien om het perfecte traject van naaf naar velg te volgen. Daardoor krijg je minder verschillen in het bouwproces, kan het wiel makkelijker gericht worden en is er minder kans op spaakbreuk. De wielen krijgen ook de nieuwe Squorx-spaaknippel als onderdeel van het PHR-systeem. Het bouwen loopt preciezer door het gebruik van een torx-kop.

De ‘straight pull’ spaken zijn driekruis gespaakt om een lichtgewicht en stijf wiel te creëren. De naven kunnen simpel aangepast worden aan de verschillende as- en framestandaarden. Uiteraard gebruikt DT Swiss ook zijn bekende en beproefde ‘Ratchet System’, zodat je snel van vrijloop overschakelt naar voorwaartse kracht.

De Spline One wielen zijn beschikbaar in drie modellen. Voor snelle cross-country parcours is er de XR 1501 Spline in 26, 27,5 en 29″ (respectievelijk 1410, 1470 en 1520 gram). Heb je nood aan een iets steviger wiel voor je vaste singletracks, dan is er de XM 1501 Spline in dezelfde maten (resp. 1545, 1595 en 1680 gram). De XM is aangepast aan All Mountain parcours. Voor een spannende afdaling of Freeride is er de EX 1501 Spline. Aangezien Enduro-fietsen meestal een 26 of 27,5″ wielmaat hebben is deze versie enkel in die twee maten beschikbaar (resp. 1660 en 1730 gram).