Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Edco racewielen met keramisch remvlak

Het nadeel van full-carbonvelgen is dat remblokjes, zelfs carbonvelggeschikte, er weinig vat op hebben, zeker bij regenweer. Na jaren van research zocht en vond wielenfabrikant Edco hier een oplossing voor.

Door het remvlak van de carbonvelgen van een keramische laag te voorzien wordt de remafstand zowel bij droge als natte omstandigheden aanzienlijk korter en geraakt de velg en vervolgens de tubelijm of band niet oververhit bij langdurig remmen. Daarnaast vertoont het remvlak ook geen slijtage en resulteert dit in een langere levensduur van de carbonwielen.

Niettegenstaande ook standaard remblokken geschikt zijn – ze slijten alleen maar sneller op het keramische remvlak – levert Edco bij de wielen ook zijn speciaal ontwikkelde remblokjes. Bij tussentijds gebruik van wielen met een aluminium remvlak hoeft men de speciale Edco remblokjes echter niet te verwisselen.

Het keramische remvlak wordt toegepast op de Furka Competition met 58 mm velghoogte en Albula Competition met 38 mm velghoogte voor de draadband carbonvelgen en bij de Furka Light en Albula Light voor de tube carbonvelgen.

Uitvoerige tests wezen al uit dat de Edco wielen naast hun remvoordeel ook nog hun stijfheid, hun sterkte en hun licht gewicht als extra pluspunten hebben.

Alle Edco achterwielen zijn van een Multisys cassette body voorzien. Hierdoor kunnen er op de Edco wielen probleemloos Campagnolo, Shimano of Sram tandwielcassettes gemonteerd worden.