Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Een gewei als stuur

Wil je opvallen in het verkeer? Met dit stuur in de vorm van een gewei moet dat wel lukken... De gebruikte materialen: een echt gewei en gerecycleerd metaal.

De New Yorkse student communicatiedesign Taylor Simpson kwam op het idee om een handgemaakt fietsstuur te ontwerpen dat gemaakt is van een gewei en gerecycleerd metaal: “Ik heb het concept van de Moniker Cycle Horns bedacht toen ik in 2010 deelnam aan de ‘grootste tuinverkoop ter wereld’ op de Route 127, een evenement waarnaar ik elk jaar uitkijk. Toen ik aan het rondkijken was, vond ik een echt hertengewei, te koop aangeboden door een man uit Kentucky. Als fietser bedacht ik dat het een goed idee zou zijn om een stuur te ontwerpen dat gemaakt is van hoorns en geweien.”

Niet elk gewei heeft dezelfde vorm, dus bestaat het middengedeelte van het ‘stuur’ uit een stuk metaalpijp dat past op een stuurpen met een 25,4 mm-standaard. Het product zit nog altijd in de ontwerpfase, dus is nog niets bekend over prijs of beschikbaarheid. Wie graag intimiderend overkomt op de fiets, heeft alvast iets om naar uit te kijken.