Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Een nieuw frame voor de wereldkampioenen

Je zal maar fietsfabrikant zijn en zowel bij de heren als bij de dames de fiets van de wereldkampioen mogen aanleveren. Bij Specialized hebben ze dat geluk dit jaar en krijgen beide frames een update voor Luik-Bastenaken-Luik. Bewonder de nieuwe S-Works Tarmac SL7 van Julian Alaphilippe en Anna van der Breggen.

Rond het middaguur afgelopen woensdag schoot Anna van der Breggen voor de zevende keer op rij raak in de Waalse Pijl. Sluitstuk van de wedstrijd is sinds jaar en dag de Muur van Hoei en daar toonde de Nederlandse zich weer oppermachtig. Niet één keer keek ze om, haar doel voor ogen en gaan. In de namiddag was het aan de mannen om het steile ding te bestoken. De versnelling van Primož Roglič leek de koers in zijn plooi te laten vallen, maar dat was buiten Julian Alaphilippe gerekend. De wereldkampioen ging erop en erover, zoals ze dat mooi zeggen. Twee maal een wereldkampioen als eerste boven in de Waalse Pijl, beiden op een Tarmac SL7 van S-Works.

Om hun wereldkampioenen extra in de kijker te zetten, ontwierp Specialized een nieuw design voor het frame. We gaan het pareltje voor het eerst zien in het derde Monument, Luik-Bastenaken-Luik, komende zondag. Daarna blijft het ontwerp behouden voor de rest van het seizoen. “De grafische weergave van het frame is geïnspireerd op de intense, snelle en vaak chaotische aard van racen op het hoogste niveau. In de race verandert de omgeving in een oogwenk en veel kleine beslissingen kunnen het verschil betekenen tussen de overwinning en een nederlaag. Anna en Julian zijn atleten van hun eigen klasse die keer op keer hebben bewezen dat ze de kracht hebben om boven de chaos uit te stijgen en helderheid te vinden – en uiteindelijk de overwinning”, zegt Elena Aker, fietsdesigner bij Specialized.

Julians machine met oog voor detail:

©Specialized
©Specialized
©Specialized
©Specialized

Anna’s alleskunner waar zelfs de SRAM-ketting wat van een regenboog weg heeft:

©Specialized
©Specialized
©Specialized
©Specialized