Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eer de Giro met Giordana-outfit en Kask-helm

Giordana heeft een nieuwe ouftit met de namen van de voorbije Giro-winnaars. Zo kun jij rondfietsen met de geschiedenis van de 100 voorbije edities op je lijf. Kask heeft dan weer roze uitvoeringen van de Protone en Mojito om het geheel af te werken.

Het verhaal achter de gelimiteerde outfit met de naam ‘Campioni di Maggio’ (kampioenen van mei, de maand waarin de Giro wordt verreden) reflecteert de eerbied voor de geschiedenis van de Giro en de verbondenheid van Giordana met de Italiaanse cultuur. De kleren worden trouwens nog steeds in de Italiaanse fabriek gemaakt.

De namen op de achterkant van het shirt vieren de mannen die de Giro al meerdere keren op hun naam konden schrijven, terwijl die op de rug dat één keer konden doen. Het stippenpatroon is een knipoog naar La Gazzetta en op de middelste achterzak pronkt de Italiaanse driekleur en een verwijzing naar de 100ste editie. Roze accenten hoeven geen verduidelijking.

Ook op de broekspijpen staan nog enkele namen, maar het belangrijkste van dit stuk is natuurlijk het comfort. De Scatto Pro-lijn heeft het Cirro-zeem dat je de hele dag comfortabel op je zadel houdt. Het bovenstuk is op de achterzijde ook roze en heeft de vlag en het 100-logo.

De bijpassende FR-C Tall-sokken zijn speciaal voor deze collectie nog iets hoger gemaakt. Er hoort ook een koerspet bij deze Campioni di Maggio-collectie.

Kask, het helmenmerk dat in België door dezelfde distributeur (Carbonbike) als Giordana wordt verdeeld, heeft helmen die op hetzelfde thema voortborduren. De aerodynamische Protone heeft twee roze uitvoeringen en de Mojito is er ook in het zwart met roze.