Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eerste Rochefort Classic schot in de roos dankzij stralend zonnetje

De eerste editie van de Rochefort Classic werd gereden onder een stralend zonnetje. Ongeveer 2200 sportievelingen lieten zich verleiden om de prachtige streek te verkennen.

De weergoden waren de Rochefort Classic, de nieuwste telg binnen de DVV Cycling Tour, bijzonder gunstig gezind. Heel wat sportievelingen schreven zich dankzij het aangename zomerweer nog last minute in. Met 2200 deelnemers werd de eerste editie een waar succes.

850 fietsers namen, mooi verdeeld, deel aan de 122 km en de 159 km. Nog eens zo’n vijfhonderd deelnemers sprongen op de fiets voor een tocht van 76 kilometer. Zo kon iedereen zich onder een genereus zonnetje ten volle voorbereiden voor de Climbing for Life Les 2 Alpes (18 tot 20 augustus) en de Géant des Ardennes op 27 augustus aanstaande.  

Met bijna drieduizend hoogtemeters, 2956 om precies te zijn, op de grote afstanden, waren de drie uitstekende bevoorradingen goed nieuws. De heuvelliefhebbers konden er even de dorst lessen, zoals dat ook moet bij dit soort ondernemingen.

Alle deelnemers konden ook profiteren van de adembenemende landschappen door een regio die wel vaker bezocht wordt door fietsliefhebbers, maar door een groot deel van de deelnemers aan de Cycling Tours van AP ondekt worden. Met lastige passages over bijvoorbeeld de Côte de Sart-Custinne, de Chemin du Bois of de Côte de la Croix-Javalle.

Wie een hele dag door typische Ardense landschappen en dorpjes heeft gereden, heeft natuurlijk nog veel om na te praten. Een zonovergoten terras met barbecue in Rochefort bracht de oplossing. De fietsclub van Rochefort bedeelde bovendien flesjes zonnecrème om rode fietsers daags nadien te vermijden. Het ritueel van de massage en de degustatie van gedroogd fruit van MANI werd natuurlijk niet overgeslagen voor iedereen huiswaarts keerde.