Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ekoï maakt winterpak uit één stuk

Om de verminderde bewegingsvrijheid bij dikke winterkleding tegen te gaan, ontwikkelde het Franse Ekoï een thermopak uit één stuk. Het Aerocomp2-Thermopak heeft enkel één onderhemdje nodig om optimaal te functioneren tot zo'n vijf graden Celsius.

In de winter draag je vaak meer laagjes kleding, waardoor de bewegingsvrijheid echter drastisch vermindert. Met het Aerocomp2-Thermopak wil Ekoï fietsers bij buitentemperaturen tot 5°C de mogelijkheid geven om hun lichaamstemperatuur toch optimaal te houden; in combinatie met slechts één technisch ondershirt met lange mouwen ben je voldoende beschermd. Het is volgens Ekoï een pak dat er door het gebruik van uitgebreid geteste materialen niet alleen voor zorgt dat kou en vocht geen kans krijgen binnen te dringen, maar ook helpt in het pak een luchtlaag tot stand te brengen, de perfecte isolatie. Het originele kledingstuk moet op efficiënte wijze bescherming, comfort en een mooi look combineren.

De Aerocomp2 wil zich allereerst door de soepele vezels waar het van gemaakt is onderscheiden. Doordat het één pak is, heb je ook geen bretels of elastische gordel die kunnen hinder. Op de fiets beschermt het Miti Lombardia-materiaal met winddichte voering tegen kou en vocht. Indien je vaak met regenachtig weer de deur uit gaat, kies je het beste voor de Dry-uitvoering (DWR waterafstotende polymerenbehandeling, waterdicht en toch ademend). Het pak beschikt verder over een gelzeem, en een slimme opening aan de voorkant voor de snelle pitstop. De gewone versie kost 199,95 euro, de waterdichte Dry-versie 219,95 euro. De Aerocomp2 is verkrijgbaar in zwart/wit, zwart/neon geel, full black (alleen in de Dry-versie) in maten
S-XXL.