Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ename Classic groot succes

De eerste tocht van het jaar van De Bank van de Post Cycling Tour is een groot succes geworden. De Ename Classic lokte maar liefst 4500 mensen naar Zottegem.






De Ename Classic lokte niet minder dan 4500 wielertoeristen. (foto alain buyck)

Met 4500 deelnemers – meer dan het dubbele van vorig jaar – overtrof de Ename Classic de stoutste verwachtingen van de organisatie. Op voorhand hadden zich 1300 fietsers ingeschreven voor deze rit in de Vlaamse Ardennen en daar kwam dus nog heel wat volk bij. Buiten het mooie parcours speelde ook de zon een grote rol in het succes. Er was geen wolkje te bespeuren in en rond Zottegem. Het merendeel van de deelnemers waagde zich aan de langste afstand van 141 km. De drie andere mogelijkheden waren 45, 73 en 114 km.

De jonge, blonde Sandra Vermeulen uit Gent reed voor de eerste keer mee in een toertocht en vond het “goed, maar lastig”. Zij was samen met drie vrienden vertrokken voor de 73km, maar reed na een tijdje alleen. “De anderen hadden een stadsfiets, ik een koersfiets. Ik reed reed rapper… Die laatste helling (Vossenhol, red.) was niet van de poes. Ik had net voordien wat gegeten en dacht ‘ik ga ervoor’, maar het ging toch niet zo vlot. Voor de rest werd ik meegesleurd in de massa. Samen afzien is goed voor het moreel!”

Patrick Schoukens uit Ternat viel op in de massa. Volledig uitgedost in de lichtgroene kleuren van het Italiaanse Bianchi had hij de middellange afstand voor zijn rekening genomen. “Alles ging heel goed, behalve de laatste helling… Ik heb constant kunnen aanpikken bij een pelotonnetje. Het is mijn tweede rit ooit van de Bank van De Post Cycling Tour, maar zeker niet de laatste.”

Na de geleverde inspanningen genoten de deelnemers van een welverdiende Ename. De grote zaal in het sportcomplex van Zottegem – maar ook het zonovergoten terras – zat daarom achteraf ook goed vol.