Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

EUROBIKE: Pro vernieuwt betaalbare PLT-lijn

Samen met een hele reeks MTB-onderdelen, heeft Pro ook aanvullingen op de racelijn voor 2016 onthuld tijdens Eurobike. Naast een nieuwe versie van de betaalbare PLT-onderdelen, krijgen wielen en tijdritonderdelen een nieuwe look.

PRO PLT

Aantrekkelijk geprijsd met optimale prestaties, en niet te vergeten een groot assortiment aan custom-fit-opties, bestaat de lichtmetalen PLT-set (met stuurpen, stuur en zadelpen) uit betrouwbare en duurzame race-onderdelen. De aluminium PLT compact of compact ergo sturen worden geleverd in de breedtes van 36 tot 46 cm. PLT-stuurpennen variëren van 50 tot 130 mm (+/-10 graden) en zadelpennen zijn 27.2 mm en 31.6 mm, met 20 mm en 0 mm offset opties.

Pro heeft als visie om te co-creëren met zijn gesponsorde WorldTour-teams en dat resulteert in de ontwikkeling van innovatieve eigenschappen op PLT-niveau. De bovenzijde van het 31.8 mm PLT Compact Ergo stuur is ergonomisch gevormd voor optimale drukvermindering op handen en polsen. Verder beschikt de PLT-zadelpen over een innovatief 1-bouts klemsysteem zodat je je zadel snel kunt verstellen.

NIEUW DESIGN

De Missile Evo serie omvat carbon tijdritsturen, opzetsturen, verlengstukken, een basisstuur, een carbon stuurpen en armsteunen. Het volledig carbon Missile Evo Carbon Aerobar stuur voldoet aan de UCI-eisen en werd door veel PRO-ondersteunde teams gebruikt waaronder Française des Jeux en het BMC-Uplace Triathlon team. Het stuur heeft ruimte voor geïntegreerde rem- en schakelkabels zodat die met Shimano’s Dura-Ace of Ultegra Di2 elektronisch schakelsystemen kan worden uitgerust. Voor extra positieneringsvoorkeuren zijn de carbon J-bend of Ski-bend sturen leverbaar, met een gewicht van 124 gram.

Na de introductie van het snelle driespaaks wiel vorig jaar, gevolgd door het vijfspaaks baanwiel, een disc achterwiel en de carbon racewielen, krijgen de PRO-wielen voor 2016 een nieuwe look. Dit jaar waren de wielen de stuwkracht van Team Sky, Giant Alpecin, Orica GreenEDGE, Française des Jeux en Lotto NL-Jumbo tijdens de Tour de France.

ACCESSOIRES

Pro-accessoires en -werkplaatsartikelen helpen je om je werkplaats en fiets met kwaliteit uit te rusten. Pro dankt daarvoor de inzet van de profteams, want hun inbreng leidde tot nieuwe gereedschappen en fietsbenodigdheden in alle categorieën. Voor de werkplaats: pompen, drukmeters, CO2 cartridges, vloer- en minipompen, zadel en wieltassen, fietstassen, borstels, standaarden en specialistisch gereedschap. Voor de fiets: computers, bidons en bidonhouders, handvatten, stuurlint, cyclocross kabelhanger, cartridge headsets, eindpluggen en zadelklemmen.