Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

EUROBIKE: Selle Italia zet SLR op extreem dieet

Het allernieuwste paradepaardje van Selle Italia is het verderlichte SLR C59-zadel. Het lijkt op de SLR Tekno Flow maar dan zonder padding. Het zadel weegt maar 59 gram en dat is extreem licht. Beter gezegd, het weegt bijna twee keer minder dan het lichtste zadel dat voorheen beschikbaar was bij Selle Italia.

Veel carbonzadels zijn allesbehalve comfortabel maar dit minimalistische zadel zou veel flexibiliteit moeten hebben en toch comfortabel zijn. Voor dit zadel hebben ze de beste eigenschappen van carbon als materiaal optimaal benut. Het zadeldek zou in staat zijn je lichaamsvorm aan te nemen en schokken te absorberen zoals een stevige padding dat normaliter zou doen.

Het SLR C59-zadel heeft een Superflow-uitsparing dat moet zorgen voor een optimale doorbloeding en hoog comfortgehalte. De rails zijn vervaardigd uit KarboCeramic-materiaal, een mix uit carbon en ceramisch materiaal., dezelfde rail als we bij de duurdere modellen van Selle Italia aantreffen. Alleen zal dit zadel toegankelijk zijn voor rijders met een gewicht tot en met 75 kilogram.

Ook dit zadel zullen wij binnenkort aan een uitgebreide test onderwerpen. Want een juweeltje als dit willen wij zeer zeker onder ons zitvlak gehad hebben. Stay tuned!