Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

EUROBIKE: Vier innovaties bij Elite

Elite, is al meer dan 30 jaar een vast begrip binnen de wielersport. Telkens weet de Italiaanse fabrikant ons weer te verassen met hun innovatieve producten. Op Eurobike in Friedrichshafen kregen wij enthousiast uitleg over hun nieuwigheden.

Vico-bidonhouder

Helemaal nieuw is de Vico carbon bidonhouder. Voor deze bidonhouder hebben ze een compleet nieuw productieproces toegepast. De Vico is namelijk gemaakt van geïnjecteerd vloeibaar carbon composietmateriaal dat in een mal wordt gespoten. Hierdoor is het productieproces iets goedkoper dan ‘normale’ carbon bidonhouders en dat is zeker aan de prijs te merken. De Elite Vico is namelijk al te koop voor maar 27 euro en dat is voor een carbon houder wel een heel scherpe prijs! De Vico weegt maar 23 gram. Hij zal leverbaar zijn in 4 verschillende kleuren. Door het nieuwe gepatenteerde ontwerp zou de grip optimaal zijn, zelfs in de meest ruwe omstandigheden. Ook is het mogelijk om de bidon via de voor- en zijkant in en uit de bidon te halen.

Fly Bottle

Veel profteams, zoals Team Sky, BMC en Lampre, maken steevast gebruik van Elite-bidons. Jarenlang is de grondstof van deze flessen ongewijzigd gebleven maar dat gaat komend seizoen veranderen, want ook voor de Fly Bottle hebben ze de compositie geheel veranderd. De Fly Bottle is namelijk gemaakt van een zeer innovatief plastic materiaal. De dop is gemaakt van polypropyleen en siliconen. Gewoonlijk weegt een bidon iets meer dan 100 gram, maar de nieuwe Team Bottle weegt maar 54 gram en dat is bijna de helft van het gewicht. De Fly Bottle is daarmee ook de lichtste bidon die vandaag de dag te krijgen is. De bidon heeft een inhoud van 550 ml en zal rond de 6 euro gaan kosten.

Quick-Motion

Ook de E-Motion-rollerbank heeft voor komend jaar een facelift gekregen en zal nu Quick-Motion heten. Deze vernieuwde versie heeft 3 verschillende ingebouwde weerstanden die zelfs een uitdaging zouden moeten zijn voor fitste renner. Die weerstand wordt gecreëerd door middel van magneten die verwerkt zitten in de middelste rol. De paraboolvorm van de rollen garandeert een makkelijke en precieze controle van de fiets en drijft de fiets telkens naar het midden van de rollen. Daarnaast is de Quick-Motion voorzien van een Floating-systeem, zodat de balans op deze rollerbank optimaal blijft en je een zeer realistische fietservaring krijgt. Hij is compleet inklapbaar en daardoor zeer makkelijk mee te nemen en op te bergen. Het complete systeem weegt 11,5 kg. Deze rollerbank is geschikt voor de meeste maten van fietsen, doordat de voorste rol in 11 verschillende posities gezet kan worden door middel van een telescopisch mechanisme. Door een ingebouwde sensor is de Quick-Motion te gebruiken met de My E-Training App, die je bij aanschaf trouwens 1 maand gratis kunt gebruiken. De adviesprijs van deze innovatieve rollerbank zal 440 euro bedragen. De Quick-Motion is door de jury van Eurobike onderscheiden met een Eurobike Award.

Drivo

Vorige maand publiceerden we al een artikel over de nieuwe indoor trainer van Elite, de Drivo. Dit nieuwe topmodel binnen het assortiment van Elite heeft een directe aandrijving en Smart-interactiviteit, wat garant staat voor veel indoor fietsplezier. De kracht van deze trainer schuilt in de integratie van een daadwerkelijke vermogensmeter en wordt dus niet berekend door middel van software. De Drivo kan een weerstand bieden tot maar liefst 24 %. Aan de Drivo zal een prijskaartje hangen van 1390 euro.