Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Evenepoel en Almeida speerpunten in de Giro

Ook Deceuninck – Quick-Step maakte zijn selectie bekend voor de Giro d’Italia die van start gaat einde deze week. De mannen voor het klassement zijn de terugkerende Remco Evenepoel en João Almeida. Twee youngsters, van wie de laatste vorig jaar al vijftien dagen het roze droeg en vierde eindigde in het eindklassement.

Het beloven vooral spannende dagen te worden voor Remco Evenepoel die na lang revalideren eindelijk weer mag optreden op het allerhoogste niveau. Meteen in de Giro en dat kan tellen. Normaal zou hij vorig jaar al zijn debuut gemaakt hebben in de Ronde van Italië, maar een val in Il Lombardia weerhield hem daarvan. De 21-jarige renner uit Schepdaal werkte hard om er dit jaar wel te staan. In welke vorm hij terugkeert, kunnen we pas vanaf zaterdag beoordelen.

Almeida met ambitie

Voor Almeida is het z’n tweede Giro d’Italia. Vorig jaar was het zijn eerste grote ronde en hij reed zich meteen in de kijker. De Portugees droeg maar liefst vijftien dagen het roze en eindigde knap als vierde in het klassement. Voorlopig kunnen we het seizoen 2021 van de 22-jarige renner solide noemen. Hij eindigde als derde in de UAE Tour en ook in de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië fietste hij de top 10 binnen. Reden te meer voor Almeida dat hij er ook de komende drie weken weer wil staan. De bergetappes spelen dit jaar een belangrijkere rol, dus zal een consistente ploegprestatie daar cruciaal zijn, liet de Portugees al weten. Met klimmers als James Knox, Fausto Masnade en Pieter Serry in de ploeg, lijkt het op dat vlak alvast goed te zitten.

Op 8 mei starten we meteen met een tijdrit van 8,6 km in Turijn. Daar kunnen de manschappen van Patrick Lefevere meteen hun slag slaan en het roze nemen. Zowel Almeida, Evenepoel en zeker man in topvorm Cavagna (winst in de afsluitende tijdrit in de Ronde van Romandië) kunnen daar succesvol zijn. De grootste concurrentie komt natuurlijk vanuit de andere teams, maar ook binnen de ploeg is er sprake van wat gezonde rivaliteit.

De volledige selectie van Deceuninck–Quick-Step voor de Giro:

João Almeida (POR)
Rémi Cavagna (FRA)
Remco Evenepoel (BEL)
Mikkel Honoré (DEN)
Iljo Keisse (BEL)
James Knox (GB)
Fausto Masnada (ITA)
Pieter Serry (BEL)