Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Evenepoel toont hoe belangrijk een helm is

Remco Evenepoel kwam ten val tijdens de eerste etappe van de Ronde van Noorwegen. Het jonge talent liep geen blessures op, maar was achteraf erg blij met zijn helm. Bij het zien van de bijbehorende foto begrijpen we helemaal waarom...

De Specialized S-Works Prevail is de lichtste helm van de sponsor van Deceuninck – Quick-Step en heeft ANGi en MIPS-hersenbescherming. Het comfort wordt gegarandeerd door de Tri-Fix riempjes en 4th Dimension ventilatiesysteem. Zeker voor zij met langer haar is het HairPort-passysteem met zes verschillende hoogtes en instelbare draaischijf een handige tool.

En uiteraard kan je ook bij deze helm niet om de ANGi-crashtechnologie heen: na een snelle koppeling met de Specialized Ride app en het ingeven van je noodcontacten ben je klaar om veilig (alleen) op pad te trekken. Kort uitgelegd: als je valt en je de aftellende waarschuwing die naar je smartphone werd gestuurd niet tijdig kan stoppen, krijgen je contacten je locatie toegestuurd. Naast een goede pasvorm en het nodige (race)comfort creëer je met ANGi dus ook heel wat gemoedsrust voor jou en je naasten. Die veiligheidsfunctie had Evenepoel in deze wedstrijdomgeving niet nodig, maar de MIPS-laag die een deel van de rotatiekrachten opvangt, zal wel van pas zijn gekomen.

De jongeling uit de ploeg van Lefevere moet in elk geval niet meer overtuigd worden van het belang van een helm, zo bleek uit zijn tweet: