Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Evoc eert Bolivia en Cape Epic met nieuwe rugzakken

Evoc houdt van bikers, rugzakken en spectaculaire plekken. Daarom vernoemt het Duitse bedrijf een gelimiteerde uitvoering van de Supertrail-rugzak naar Bolivia, een schitterende plaats voor mountainbikers én komt het met een compacte 3-liter om de Cape Epic te trotseren.

FR SUPERTRAIL BOLIVIA

“Reizen en uitkijken naar de perfecte bikespot speelt een belangrijke rol binnen ons bedrijf”, klinkt het bij Evoc. “In de regio van La Paz in het Andes-gebergte vonden we zo’n plek die het ‘Supertrail‘-label zeker waard is. We vertrokken op een hoogte van 3803 meter waar we amper konden ademen, maar het landschap was er dan ook adembenemend. We reden 15.5 km met daarin een downhill singletrack van 1171 meter.” En om die locatie te vieren, vernoemt Evoc een Supertrail-rugzak naar Bolivia.

Uniek uiterlijk

Bij de rugzak, die 20 liter kan herbergen, springt het design er onmiddellijk uit. De buitenkant kreeg een subtiele olijfkleur met grijze en petroleumblauwe accenten en een print van het reliëfrijke landschap. De route zelf is met een gele lijn getekend zodat je ze snel kunt terugvinden op de kaart van Bolivia.

Ruimte zat

Al draait niet alles om de looks. Het Liteshield-schild beschermt je rug door 95% van de impact bij een val te absorberen. Daarnaast bevat de FR Supertrail Bolivia ook een compartiment om al je tools in op te bergen. Zo kun je eenvoudig je gereedschap, reservetubes en een pompje opbergen in de opvouwbare vakjes. Een andere aparte ruimte voorziet je van de nodige hydratatie. Je kunt er een drinkzak van drie liter in kwijt zodat je ook op grote hoogte niet rondrijdt met een droge keel.

Comfortabel en compleet

Tenslotte zou de rugzak ook nog eens het nodige draagcomfort moeten bezitten. Om het gewicht goed te verdelen, kun je hem vastgespen met een borst- en heupriem terwijl de ergonomisch gevormde schouderstraps hem strak tegen je rug houden. Dit garandeert optimale bewegingsvrijheid tijdens het biken. Daarnaast zijn er ook riempjes voorzien om je bescherming en full-face helm aan te bevestigen, een vakje voor snacks, eentje voor je zonnebril en één voor je kaart.

Specificaties

Capaciteit: 20 liter

Afmetingen: 27 x 56 x 14 cm

Gewicht: 1300 gram
Kleuren: olijf

Prijs: 200 euro

CC 3L RACE

Dit jaar nam het Evoc-team ook deel aan de beruchte mountainbikerace Cape Epic. En dat uiteraard met de nieuwe CC 3L Race-rugzak rond de torso’s. Die doorstond de beste test die je kunt vinden met glans.

Reserves aanvullen

De Cape Epic in Zuid-Afrika is één van de langste en zwaarste mountainbiketochten ter wereld. Op acht dagen tijd 700 kilometer fietsen met 16.000 hoogtemeters erin. 1200 teams van twee personen, zowel profs als amateurs, waagden zich aan deze helletocht. In zo’n droogte is het van primordiaal belang om goed te drinken zodat je je reserves aanvult wanneer je zweet als een Afrikaans rund. Dat deed het Evoc-team dankzij de nieuwe CC 3L Race, een lichtgewicht dat perfect tot zijn recht komt in marathons.

Koele rug

Het orgelpunt van de rugzak is het Air Tune-systeem aan de rugzijde dat het contactoppervlak met de rug zo klein mogelijk maakt. Dit en de smalle schouderstraps met kleine luchtgaatjes zorgen voor veel ventilatie aan je rug en schouders. En ook bij dit model wordt het gewicht goed verdeeld door een brede borst- en heupband met kleine opbergvakjes erin verwerkt. De perfecte rugzak om mee te nemen tijdens een uitje in de Zuid-Afrikaanse hitte.

Specificaties

Capaciteit: 3 liter

Afmetingen: 20 x 45 x 4 cm

Gewicht: 530 gram
Kleuren: geel/grijs of rood/zwart
Prijs: 90 euro