Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Exact Cross, met 3 nieuwe manches

Het nieuwe veldritseizoen zal met de Exact Cross een opvolger hebben van de Ethias Cross. Bovendien zijn er met Mol, Loenhout en Zonnebeke drie nieuwkomers in de overkoepelende organisatie van losse Belgische veldritten.

Exact nieuwe partner

Met businesssoftwareleverancier Exact is er een nieuwe titelpartner voor het project dat de voorbije 3 jaar door Ethias. Het van oorsprong Nederlands bedrijf ondersteunt met haar software KMO’s en accountants bij het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. De titelpartner heeft toegezegd voor twee seizoenen.

Drie nieuwkomers

Met een nieuwe titelpartner steekt alles in een nieuw jasje. Maar ook sportief zal Exact Cross met drie nieuwkomers een ander gezicht tonen. De Zilvermeercross in Mol, de Azencross in Loenhout en de Kasteelcross in Zonnebeke zijn toegevoegd aan de kalender.

  • Zondag 18 september                  Exact Cross Kruibeke
  • Zondag 25 september                  Exact Cross Beringen
  • Zaterdag 1 oktober                       Exact Cross Meulebeke
  • Zaterdag 10 december                 Exact Cross Essen
  • Vrijdag 23 december                    Exact Cross Mol
  • Vrijdag 30 december                    Exact Cross Loenhout
  • Zaterdag 21 januari                      Exact Cross Zonnebeke
  • Zaterdag 18 februari                    Exact Cross Sint-Niklaas

“De Azencross is een echte klassieker en zal ook onder de vlag van Exact Cross zijn populariteit behouden”, zegt Christophe Impens van Golazo. “Met de Zilvermeercross krijgen we er een cross met een prachtig parcours op het provinciaal domein in Mol erbij.  De cross in Zonnebeke zorgt voor een mooie geografische spreiding op de kalender. Sportief kunnen we zo een heel divers programma aanbieden: een klimcross in Beringen, zandcrossen in Mol en Sint-Niklaas, een parkcross in Zonnebeke, … En de crossen in Loenhout en Kruibeke kunnen afhankelijk van het weer een snelle cross of een ploetercross opleveren.”

Twee kerstcrossen

De Exact Cross in Kruibeke opent op zondag 18 september het nieuwe veldritseizoen. Daarna volgt een evenwichtige kalender verspreid over het hele seizoen. In de drukke kerstperiode staan er twee veldritten op het eindejaarsmenu: de Exact Cross op vrijdag 23 december in Mol en de Azencross op vrijdag 30 december in Loenhout. 

Rectavit Ladies Cross

De vrouwen crossen komend seizoen wel opnieuw in elk manche om de Rectavit Ladies Cross.

Wedstrijden op VTM

Alle wedstrijden zijn dit seizoen live te volgen op VTM, met commentaar van Michel Wuyts en Niels Albert.