Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Exclusiever dan deze Colnago met echt bladgoud wordt het niet

Op Eurobike pronkte Colnago met de Colnago C64 Gold Private Collection. Een beperkte oplage, details uit bladgoud, exclusieve afmontage en bijpassende prijs zijn de codewoorden. Voor de meer modale klant waren er gelukkig ook nieuwigheden te rapen.

De C64 is al de enige carbon Colnago die nog in Italië met de hand wordt gemaakt door middel van de beproefde tube-to-tube-methode met kenmerkende carbon lugs, maar dat was blijkbaar nog niet exclusief genoeg. Nu komt Ernesto Colnago met de C64 Gold op de proppen en de gouden details op het frame zijn inderdaad van echt 24 karaats bladgoud en niet gewoon verf. Begin je al te watertanden, hou er dan rekening mee dat je je eerst moet registreren om een van de amper 64 fietsen te kopen. Mede door het prijskaartje – officieel is er geen prijs bekendgemaakt, maar het zou rond de 16.000 euro draaien – blijft de exclusiviteit bewaard.

Startpunt is het C64 Disc-frame met gouden details en ter hoogte van de bidonhouder een plaatje met het framenummer, in combinatie met de eigen zadelpen (met achteraan de Italiaanse vlag) en de speciale stuurcombinatie met interne kabelgeleiding. Een standaard Shimano Dura-Ace Di2 was niet genoeg, dus werd die aangevuld met een carbon SRM Origin-crankset met vermogensmeting, Carbon-Ti-tandwiel met ‘Colnago’ in gefreesd, een goudkleurig CeramicSpeed OSPW-systeem en remrotors met carbon spider.

Het gewicht wordt laag gehouden door Lightweight Meilenstein C 24D Schwarz Ed.-wielen en een custom Berk Lupina Padded-zadel dat zo’n 90 gram weegt.

Verder stelde Colnago niet alleen zijn nieuwe logo voor, maar ook een CLX Disc. Er waren al schijfremmodellen in de hogere regionen van het gamma, maar de CLX met de nieuwe Shimano 105 Disc zou het moderne remsysteem iets bereikbaarder moeten maken. Op meer info is het nog even wachten, maar de CLX Disc deelt heel wat kenmerken met het velgremmodel en is – zoals we gewoon zijn van Colnago – in heel wat maten leverbaar.