Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fabrikant verzint slimme oplossing tegen fietsdoosmishandeling

De Nederlandse fietsfabrikant VanMoof had al te vaak af te rekenen met beschadigde fietsen bij leveringen aan klanten. Om dat tegen te gaan, pasten ze hun kartonnen verzenddozen op een erg slimme manier aan...

Vooral bij het versturen van fietsdozen over de oceaan kreeg VanMoof vaak de melding dat de fietsen verre van in perfecte staat hun bestemming hadden bereikt. Daardoor stond hun winkel in Brooklyn vol met gereviseerde fietsen aan gereduceerde prijzen. Geen ideale werkwijze vonden ze in Nederland en dus bedisselden ze een oplossing.

Daarbij bedachten ze dat verzendbedrijven en koeriers wel voorzichtiger zouden zijn als duidelijk was dat er breekbare producten in de dozen zaten. En wat heeft er min of meer dezelfde afmeting als een fietsdoos? Inderdaad, een gigantische LED-tv. Dus plaatsten ze een afbeelding van een grote flatscreentelevisie op hun fietsdozen. En ja hoor, zoals verhoopt daalden de beschadigingen in de VS met 70 à 80 procent.

In een blogpost maakt het bedrijf duidelijk dat het deze originele ‘hack’ in alle stilte wou blijven gebruiken, maar doordat er op Twitter heel wat ruchtbaarheid rond werd gemaakt, gaf het de handige truc toch toe.