Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Favoriet voor eerste roze trui pronkt met Pinarello

Filippo Ganna staat niet zonder reden te pronken in het Gironummer van Cycling, de Italiaanse krachtpatser is de gedoodverfde favoriet voor de openingstijdrit en het bijbehorende roze in de Ronde van Italië. Zijn Pinarello Bolide TT is in elk geval een blauw pareltje.

Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) heeft zaterdag een unieke kans om de roze trui te grijpen. In een tijdrit in Turijn van negen kilometer moet hij alles uit zijn lijf persen om onder meer Rémi Cavagna (Deceuninck – Quick-Step) te snel af te zijn. Aan de fiets zal het alvast niet liggen. De materiaalsponsor Pinarello gaf de Bolide TT een metallic blauwe kleur en enkele mooie accenten, zoals ‘Top Ganna’ in het design van ‘Top Gun’ en een mooie verwijzing naar zijn wereldtitel van vorig jaar in Imola.

Ganna rijdt zoals gebruikelijk met een Shimano Dura-Ace Di2-groep met aangepaste, grotere tandwielbladen (als we goed geteld hebben, heeft het grote blad 58 of 60 tandjes) en een geïntegreerde powermeter. De carbon cockpit is helemaal op maat gemaakt door het zustermerk van Pinarello, Most, en laat hem toe om zijn aerodynamische positie aan te nemen en die ook stevig vast te houden. Het schuurpapier op de handgrepen toont alvast aan dat zo’n tijdrit geen lachertje is.

In het Gironummer van Cycling, dat nu in de winkel ligt en ook in onze webshop te bestellen is of online te lezen is via Blendle, ontdek je niet alleen de persoon achter het tijdritbeest, maar ook (dankzij zijn collega Victor Campenaerts) de materiaalgeheimen die naar zijn topprestaties leiden.