Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets Luik-Bastenaken-Luik na met Tacx en iPad

Voor de Tacx Cycling app voor iPad kun je vanaf nu vier Real Life Video's aankopen. Zo kun je op de Col d'Eze, de Gotthard, in Corsica of Luik-Bastenaken-Luik fietsen met je Tacx Genius, Bushido of Vortex.

Voor het decembernummer van cycling.be magazine (dinsdag 3 december in de winkel) hebben we de Tacx Bushido getest in combinatie met de nieuwe Tablet Houder (een aanrader!) en de Tacx Cycling app. Tijdens die test hadden we nog geen beschikking over de vier video’s die vanaf nu ook te krijgen zijn – we moesten het doen met enkel de demovideo van de Mont Faron, maar zelfs dat was al heel leuk.

De Tacx Cycling app maakt trainen met een tabletcomputer mogelijk. Gebruikers van een Genius, Bushido of Vortex met een tablet kunnen vanaf nu trainen met behulp van deze gratis app, die is ontwikkeld voor de iPad. De Tacx Cycling app bestaat uit een vereenvoudigde versie van de Catalyst trainingssoftware, de Analyser en Real Life Video om Tacx films af te spelen.

Catalyst bevat professionele trainingsprogramma’s en conditietesten voor een wetenschappelijke analyse van je eigen training. Train op hartslag, vermogen of hellingshoek. Volg je ontwikkelingen en word stap voor stap een betere renner. Analyser presenteert de geregistreerde trainingsgegevens op het beeldscherm van de tablet. Je prestaties worden weergegeven in een grafiek. Fietsen in een Tacx-film maakt de training plezieriger en avontuurlijk. Met je fietstempo beïnvloed je de snelheid van de film. Fiets je een berg op, dan zal de rem van je trainer zoveel weerstand bieden dat het stijgingspercentage daadwerkelijk voelbaar is. Een demofilm van de Mont Faron, Toulon in Frankrijk is meegeleverd.

 

In de Tacx Cycling app vind je een overzicht van alle filmtitels die specifiek voor de app zijn ontwikkeld. Deze hebben een afstand van ongeveer 30 km. Vanuit de app kun je de volgende filmtitels (9,99 euro/stuk) bestellen:
T2055.14 Col d’Eze, Nice – Frankrijk
T2055.21 Liège-Bastogne-Liège 2013 – Part 1
T2055.18 Gotthard – Zwitserland
T2055.15 Les Calanche de Piana, Corsica

Let op: De Tacx download films voor de Tacx Trainer software en de Tacx films voor de Cycling app zijn niet met elkaar te combineren. De films voor de Tacx Trainer software zijn te bestellen via de Tacx Online shop. Die van de Tacx Cycling app zijn te bestellen via de Tacx Cycling app zelf.