Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets naar de liefde van je leven

Dit weekend kon je voor het eerst echt de liefde van je leven tegenkomen op de fiets. Tenminste, dat was de bedoeling van de MTB 4 Singles, een mountainbiketocht in Bonheiden van het voorbije weekend.

Het ‘sportdaten’ kwam al aan bod in de succesvolle single-runs in Nederland, maar voorbije zaterdag kon je deelnemen aan een mountainbiketocht voor singles in Bonheiden, georganiseerd door Sportweb.be. En het concept zou wel eens kunnen aanslaan: “Net zoals eerder al bewezen werd met een rollercoaster of bungeespringen, verhoogt ook sporten de aantrekkingskracht”, verklaart Rika Ponnet aan Het Laatste Nieuws. “De hartslag gaat sneller en het adrenalinegehalte in ons bloed neemt toe, waardoor we sneller verliefd worden. Dat is al in tientallen psychologische studies bewezen. Wetenschappelijk gezien is het dus een zeer goed idee om sporten en daten te koppelen.”

Haar collega Ann De Lamper bevestigde: “Een sportief iemand vindt een andere sportieveling sowieso aantrekkelijker. Bovendien is het gemakkelijker om een gesprek te beginnen als je al weet dat sport een gezamenlijke interesse is. Ook voor een langdurige relatie is sport een goede basis: sportiviteit is immers een levensstijl, een ingesteldheid. Als je die deelt, is een leven samen opbouwen makkelijker.”

Rika Ponnet haalde in dezelfde krant wel enkele gevaren aan: “De verhouding mannen-vrouwen moet gelijk zijn. Naar mijn ervaring zijn mannen meer geïnteresseerd in sportieve activiteiten, waardoor het dus moeilijk is om voldoende vrouwen te vinden. Ook kan een verschil in sportniveau roet in het eten strooien. Bij een mountainbiketocht bijvoorbeeld zijn de mannen vaak meer ervaren, waardoor ze sneller trappen. Dan heb je natuurlijk niet veel kans om intussen te daten.”