Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fiets zondag mee met Eddy Merckx op een écht Belgisch parcours

Nu zondag 24 juni is het eindelijk zo ver: Eddy Merckx, onze grootste wielerheld aller tijden, verwelkomt jou dan in Brussel aan het Koning Boudewijnstadion voor de tweede editie van de Eddy Merckx Classic. En je kunt meerijden met hem en zijn ploegmaats!

De vierde manche van de Continental Cycling Heroes Tour wordt een hoogdag voor de wielerliefhebber met op het programma een uniek parcours dat je langs de drie gewesten van ons land brengt. Eens vertrokken aan het Koning Boudewijnstadion zit je al snel in de mooie groene rand rond Brussel en van daaruit passeer je door het Pajottenland tot helemaal in de Vlaamse Ardennen.

Eddy was een ‘alleskunner’ en dat vind je terug in dit parcours met o.a. enkele pittige kuitenbijters in het Pajottenland (Bergenbroekstraat en Snikberg) en kasseihellingen en -stroken in de Vlaamse Ardennen, met bekende namen als de Muur van Geraardsbergen, Bosberg en Congoberg.

Eddy komt om 8u30 aan het Koning Boudewijnstadion aan om uiteindelijk om 9u te vertrekken met zijn ploegmaats van weleer en zijn fietsvrienden. Ben je zelf een Merckx-fan, heb je een Merckx-fiets of wil je gewoon eens in de slipstream van de allergrootste fietsen, dan is dit je kans!

BLIJVEN PLAKKEN LOONT DE MOEITE

Na de rit kun je gerust wat blijven plakken. Zit je niet helemaal comfortabel op je fiets? Ga dan langs bij Energy Lab in de Continental booth, zij bieden daar een Bikefitting Experience aan, waarbij je in geen tijd goed op het zadel zit. Hou nog wat energie over om wat extra kilometers los te fietsen op de Zwift-rollen – eveneens in de Continental booth – want elke virtuele kilometer brengt geld in het laatje voor het goede doel, namelijk het Duchenne Parent Project. De waarborg die je betaalt voor je kaderplaatje krijg je terug wanneer je bij je aankomst het kaderplaatje inlevert of kan je inruilen voor een leuk T-shirt of een 6D Sports Nutrition-pakket.

BK WIELRENNEN OP GROOT SCHERM

Na de tocht kan je terecht in de gezellige après-bikezone en nagenieten bij een frisse Kwaremont. Die zal des te beter smaken als je de blik richt op het groot scherm, waar het BK wielrennen bij de profs wordt uitgezonden, zodat je niets hoeft te missen van de spannende finale in Binche.

Eddy Merckx heeft nog wat tips voor Otto-Jan Ham en de deelnemers aan de Eddy Merckx Classic