Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsen naar een hoogtepunt

Steeds meer vrouwen ervaren orgasmes tijdens het uitoefenen van bepaalde sporten. Fietsen en spinnen staan daarbij in de top vijf. Bekijk de hoogtepunt-op-een-fiets-fotospecial!

Al in 1953 werd ontdekt dat sporten orgasmes kan veroorzaken, maar veel onderzoek over dit fenomeen is nog niet gedaan. Wetenschapster Debby Herbenick en haar team van de Indiana University ondervroeg daarom honderden vrouwen tussen 18 en 63 jaar, die seksueel genot ondervonden tijdens het sporten.

Uit het onderzoek bleek dat bijna de helft van de ondervraagde vrouwen al meer dan tien keer een orgasme had gekregen tijdens een fysieke inspanning, zonder daarbij seksuele fantasieën te hebben of aan een aantrekkelijke persoon te denken.

De ene sport lokt al wat sneller een orgasme uit dan de andere. Buikspieroefeningen (51,4%) staat op nummer één, gevolgd door gewichtheffen (26,5%), yoga (20%) en fietsen of spinning (15,8%).

20% van de vrouwen verklaarde helemaal geen controle te hebben over het orgasme, terwijl de rest het wel konden tegenhouden. Bijna iedereen voelde zich zelfverzekerder na de ervaring.

“Deze resultaten bewijzen dat een orgasme niet noodzakelijk seksueel is”, zegt Herbenick in The Daily Mail. Of de orgasmes tijdens het sporten ook een effect hebben op de seksuele ervaringen van een vrouw, is nog niet duidelijk. “Maar het is mogelijk dat sporten, naast de voordelen voor de gezondheid, ook in staat is om je seksleven te verbeteren”, besluit de onderzoekster.

Cycling.be verzamelde tien vrouwen, van wie we vermoeden dat ze tot de risicogroep behoren, in een fotospecial. Klik door rechtsboven!

Gerelateerde artikels