Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsen naar werk goed voor humeur

Volgens Brits onderzoek ben je beter gezind als je met de fiets naar het werk gaat. Je zou er ook productiever, stressvrijer en energieker van worden.

Onderzoek bij 2500 mensen die voor hun woon-werkverplaatsing waren overgeschakeld van auto naar fiets, leverde tal van redenen op om voor de tweewieler te kiezen.

87 procent van de ondervraagden zegt namelijk beter gezind te zijn sinds ze de auto voor de fiets ruilden. Bijna negen op tien geeft aan dat het heeft geholpen om na het werk de knop om te draaien.

Verder ziet Cyclescheme in zijn onderzoek een verband tussen fietsen en de vooruitgang van een carrière. Zo beweert twee derde van de woon-werkfietsers productiever te zijn sinds ze de auto thuislaten. 82 procent geeft aan minder stress te hebben, acht op de tien ondervraagden heeft naar eigen zeggen meer energie.

Verder noemt 77 procent zich meer geconcentreerd en zegt 64 procent dat ze creatiever zijn.
Cyclescheme betrok ook honderd werkgevers in de studie. 65 van hen noemen hun fietsende werknemers energieker dan voordien en meer dan de helft beweert dat de fietsers ook minder afwezig zijn dan hun collega’s.

Opvallend detail: meer dan een derde van de nieuwbakken fietsers zegt dat het hun seksleven heeft verbeterd…

Kleine kanttekening: Cyclesheme biedt zelf woon-werkfietsen aan en is dus betrokken partij, maar we geloven de cijfers graag.