Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsers baas op Autoloze Zondag

In een twintigtal Vlaamse steden en gemeenten en Brussel waren fietsers en voetgangers gisteren opnieuw baas. Bekijk de leukste initiatieven voor tweewielers op Autoloze Zondag!

In Brussel moest de politie de Anspachlaan ter hoogte van de Beurs een tijdje afzetten, omdat er door de mensenzee voor fietsers en voetgangers nauwelijks een doorkomen aan was. Aan het beursplein kon je meedoen aan de Kortste Tijdrit. Het parcours met finish aan de Brouckère was welgeteld 222 meter lang.

In het I Bike Bru-Village voor het Centraal Station was er een BMX-show en VeloDesign, een defilé van gepimpte fietsen door het Brussels Centrum voor Mode en Design. Op Binnenband kon je langs de 22 Vlaamse gemeenschapscentra fietsen en in verschillende Brusselse gemeenten waren er fietsateliers.

In Gent werd op het Sint-Jacobs ‘De hel van Gent’ georganiseerd, een fietswedstrijd met verschillende disciplines zoals de bakfietsenrace met minstens 80 kilogram in de bak. In Antwerpen was er een autosalon waar informatie over onder andere de Blue Bike-fietsen verkregen kon worden.