Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsfanaten verkiezen fiets boven seks

50% van de mannelijke en zelfs 58% van de vrouwelijke fietsers verkiezen hun tweewieler boven seks. Dat blijkt uit een enquête van het Amerikaanse Bicycling Magazine onder 5.000 lezers.

De resultaten van de enquête geven een intigrerend beeld over hoe graag mensen wel niet fietsen. De helft van de mannelijke lezers en 58% van de vrouwen verkozen de fiets boven seks, als ze één van de twee moesten opgeven gedurende een maand.

Naast de vraag over seks bevatte de enquête ook andere interessante fietsgerelateerde vragen. 79% van de ondervraagden zegt te fietsen om gezond te blijven. De andere meest genoemde drijfveren zijn het plezier (73%) en ontstressen (67%). 46% van de respondenten fietst dan weer om er beter uit te zien.

64% van de vrouwen gaf er de voorkeur aan dat fietsende mannen hun benen scheren. Op de vraag wat het meest beschamende is dat je als recreant kan overkomen, antwoordden zowel vrouwen als mannen vooral “het niet tijdig uit de klikpedalen geraken”.

Op de vraag welke celebrity ze graag als fietspartner willen hebben, kozen de mannen vooral voor supermodel Gisele Bundchen. De vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek zeiden op hun beurt wel uit de wind gezet te willen worden door Grey’s Anatomy-acteur Patrick Dempsey. Bundchen en Dempsey werden gekozen uit een lijst van acht fietsende celebs, onder wie ook onder andere zangeres Madonna en acteur Orlando Bloom.

32% van de respondenten gaf toe al eens weggebleven te zijn van het werk om te kunnen gaan fietsen. 46% beschouwt een trip van minstens 80 km als een lange rit, voor 37% moet dat meer dan 160 km zijn.