Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fi’zi:k Volta, terug naar de jaren ’70

Zadelfabrikant Fi'zi:k keert voor het nieuwe model Volta terug naar de vorige eeuw. Terwijl alle ontwerpers streven naar minimalisme, opteert Fi'zi:k voor een retrolook met moderne technologieën.

Het nieuwe model Volta heeft een duidelijke U-vorm achteraan zoals fietszadels tijdens de 70’s en de 80’s. Nadat de ontwikkelaars het skelet hadden ontleed, verwerkten ze er carbon in om het zadel hedendaags te maken. Na een grondige testprocedure bij werknemers, profrenners en wielertoeristen die feedback gaven, kwam dit design eruit.

 

R1 

De Volta bestaat in twee modellen. De R1 weegt 165 gram waarvan de Twinflex-schelp is opgebouwd uit carbon en nylon. Het zitkussen vormt een geheel met de schelp en is bedekt met een Microtex-laagje. Ook de rails zijn volledig van carbon vervaardigd.

 

R3

De R3 ziet er nagenoeg hetzelfde uit, maar toch zijn er enkele verschillen. Voor de schelp is gebruik gemaakt van fiberglas en een goedkopere cover. Ook zijn de K:ium rails van metaal. Deze versie is met zijn 203 gram wel 38 gram zwaarder dan zijn broer.

 

De Volta R1 kost 25O euro en de R3 wordt verkocht voor 169 euro. Het duurste model is verkrijgbaar in zwart en wit, terwijl de R3 bestaat in zwart/antraciet/rood of wit/blauw/grijs.