Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

FSA met eigen vermogensmeter en onderdelengroep

Nieuwe vermogensmeters blijven maar boven water komen. FSA is de volgende in de rij. Samen met Power2Max ontwikkelden ze betaalbare alu en carbon cranks met geïntegreerde vermogensmeting. De elektronische K-Force WE-onderdelengroep met velg- of schijfremmen werd ook aangekondigd.

Power2Max en FSA hebben hun koppen samen gestoken om de technologie van de vermogensmeters van de Duitse fabrikant te integreren in de cranks van Full Speed Ahead. Het belangrijkste daarbij waren gebruiksgemak en een zo klein mogelijke noodzaak aan onderhoud. De batterij met een levensduur van 3-400 uur en de tandwielen kun je zelf vervangen zonder het toestel te moeten hercalibreren. Zowel de versie met alu als met carbon cranks komen met een BB386-as die met heel wat verschillende bracketstandaarden compatibel is. De alu uitvoering kost 649 euro en is verkrijgbaar in 170, 172,5 en 175 mm lengtes. De versie met holle carbon armen kost 1249 euro en krijgt er een extra korte 165 mm uitvoering bij. Ook MTB’ers krijgen hun eigen Powerbox met carbon traparmen, gebaseerd op het modulair systeem van FSA, waarmee je allerlei types tandwielconfiguraties kunt gebruiken.

Ook FSA heeft nu zijn eigen, complete onderdelengroep af. Vanaf maart moet de K-Force WE in de winkel liggen. De shifters communiceren draadloos met de derailleurs, die op hun beurt wel met een kabel (en een batterij voor in de zadelbuis) zijn verbonden. Er komt zowel een versie voor velg- als voor schijfremmen.

De versnellingen bedien je met een soort tuimelschakelaar, die er voldoende groot uitziet om niet te missen tussen op- en afschakelen. In de draadloze shifter zit een knoopcelbatterij, zodat je versnellingskeuze via ANT+ kan worden doorgegeven aan de derailleurs. De schakel-/remhendels zijn verkrijgbaar in een standaard uitvoering en in een compacte versie voor kleinere handen. Bekijk het filmpje bovenaan dit artikel voor meer uitleg.