Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fulcrum maakt aerowielen lichter, sneller en zwarter

Volledig zwart - zo zien deze nieuwe Fulcrum Speed 40 en 55 CMPTZN DB-wielen in Black Label-uitvoering eruit. Daarnaast zijn ze volledig ontwikkeld om Team Cofidis en Elia Viviani zo snel mogelijk aan de finish te krijgen.

Om tot dit resultaat te komen, is er gebruikgemaakt van een volledige carbon velg, met een ‘Twill finish’ en een 2:1-spaakpatroon. Het verschil met de Speed 55 DB-wielen, die ze in april dit jaar al introduceerden, zijn de Fulcrum CULT-lagers. Deze keramische lagers verbeteren de rolweerstand en zijn 10 gram lichter dan de gebruikelijke lagers. 

De Speed CMPTZN DB-wielen zijn beschikbaar met een velghoogte van 40 mm (Speed 40) en met één van 55 mm (Speed 55). Het gewicht is respectievelijk 1460 en 1570 gram. Je kan de 2-Way Fit-wielen tubeless of met bandjes gebruiken. De optimale banddikte voor de velg is 25 tot 28 mm dankzij de interne velgbreedte van 19 mm. Bij Fulcrum benadrukken ze dat een 23 mm band ook past en dat je zelfs tot 50mm kunt gaan, mocht je er mee willen gravelen.  

De prijs van dit snelle setje wielen schommelt tussen 2250 en 2259 euro, afhankelijk van de gekozen body. Je kan kiezen tussen een HG11-body en een duurdere XDR-body. Een Campagnolo-body is optioneel mee te bestellen.

Fulcrum